Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Panther Racing dá Riceovi šanci zaokrouhlit počet startů na 100

Panther Racing dá Riceovi šanci zaokrouhlit počet startů na 100

Buddy Rice pojede v Kentucky a Las Vegas.

Dva roky úplně chyběl v IndyCar, až letos před pětistovkou v Indianapolisu se ozvala stáj Panther Racing a dala mu možnost pokusit se kvalifikovat do závodu druhý monopost. Pětatřicetiletý veterán využil to, co zřejmě bylo poslední šancí v jeho kariéře. Vůz kvalifikoval hned první den, dostal se do rozstřelu o pole position a nakonec startoval sedmý. Výborný výkon přilákal sponzory a do té doby bílý monopost dostal barvy výrobce vodky Fuzzy´s Ultra Premium Vodka. A stejně jako vloni v případě Carpentera i u Rice se tým a sponzor odvděčili za dobrý výkon v Indianapolisu starty v dalších závodech. Rice pojede závěrečné dva podniky letošní sezóny na oválech v Kentucky a Las Vegas.

Rice v Las Vegas oslaví stý závod v IndyCar. Debutoval v roce 2002 při závodě v Michiganu za tým Eddieho Cheevera a to hned druhým místem. Za Cheever Racing odjel zbytek sezóny a ročník následující, vyjma posledních tří závodů. Následující rok přestoupil k týmu Bobbyho Rahala a zažil nejlepší sezónu v IndyCar. Jejím vrcholem bezesporu bylo vítězství v Indianapolisu. Celkově v šampionátu skončil třetí se třemi triumfy. U Rahala zůstal tři roky, dva pak závodil za Dreyer & Reinbold Racing.

Buddy Rice letos v Indianapolisu 

„Jsem nadšený, že jsem zpátky u Panther Racing a jsem vděčný, že spolu můžeme odjet ještě pár závodů,“ říká Rice, který jiné nabídky odmítal, pokud neměl šanci bojovat o vítězství. „Jak jsem říkal, jeli jsme spolu již v Indianapolisu, měl jsem hodně šancí vrátit se do IndyCar, ale u Panther Racing vím, že můžeme společně vyhrávat závody. Vím, že Panther byl loni v Kentucky velmi silný a mají jeden z nejlepších oválových programů v sérii, také vím, že JR (Hildebrand) a já můžeme pracovat společně, abychom jejich vozy dostali dopředu.“
Startovní pole posledních dvou závodů bude pořádně našlapané. Kromě 25 vozů startujících ve všech závodech letošní sezóny se v obou závodech přidají Buddy Rice, Wade Cunningham, Ed Carpenter a Pippa Mann (kterou lékaři po zranění z New Hampshire včera uschopnili k závodění). A v Las Vegas kromě výše zmíněných také ještě Davey Hamilton. Startovat měli také Scott Speed a Paul Tracy, jejichž nasazení plánoval tým Dragon Racing. Ale se Speedovým startem to vypadá nepravděpodobně vzhledem k ne zrovna přesvědčivým výkonům v Indianapolisu a Paul Tracy podle magazínu Racer už má téměř vyjednané místo na poslední dva závody u Dreyer & Reinbold Racing namísto zraněného Wilsona. Angažmá dalších jezdců ve finále letošní sezóny je navíc ještě velmi pravděpodobné.