Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Conquest Racing nasadí šampiona Formule Nippon

Conquest Racing nasadí šampiona Formule Nippon

Saavedra se snaží najít finance alespoň na Las Vegas.

Jak už tomu bylo několikrát v předešlých letech, ke konci sezóny došly peníze jezdci týmu Conquest Racing, což jej stálo (alespoň prozatím) závodní sedačku. Loni se po polovině sezóny poroučel Brazilec Romancini, letos nedostatek peněz připravil o místo Kolumbijce Saavedru, mimochodem jednoho z jezdců, kteří loni Romanciniho odstavení využili. Saavedra s týmem neodcestoval k závodu v japonském Motegi a místo toho se snaží získat finanční prostředky, aby mohl startovat alespoň v Las Vegas, když nevyjde návrat už v Kentucky.
Tým v Japonsku posadí do vozu třicetiletého brazilského závodníka Joao Paula de Oliveiru. V Evropě poměrně neznámý závodník dokázal v roce 2003 vyhrát německé mistrovství Formule 3, ale protože se více na starém kontinentě neprosadil, odešel do země vycházejícího slunce. Ve své druhé sezóně v roce 2005 vyhrál místní Formuli 3, pak postoupil do šampionátu Super GT GT500 a od roku 2007 (vyjma roku 2009) závodí současně také ve Formuli Nippon, jejíž šampionem se stal v loňském roce.
De Oliveira bude jediným jezdcem, který zná okruh v Motegi a už na něm závodil. Dokonce se mu na přírodním okruhu v Motegi podařilo dvakrát vyhrát. Všichni ostatní jezdci v IndyCar mají zkušenosti pouze s oválem.
„Motegi je velmi hladká a technická trať,“ říká zkušený Brazilec, který na této trati letos ve Formuli Nippon dokázal zvítězit. „Je to trať náročná na brzdy. Má většinou pomalé zatáčky následované rychlými rovinkami, takže si musíte být jistí, že dostanete nejvíce z brždění, aniž byste museli dělat kompromisy při výjezdu ze zatáček.“
Vůz bude sponzorovat japonská společnost Ceremony, která se specializuje na svatební a pohřební ceremonie.
De Oliveira není jediným čerstvě potvrzeným jezdcem pro příští závod. Tým Dreyer & Reinbold Racing podle očekávání dá za zraněného Wilsona znovu důvěru Giorgiovi Pantanovi, který zaskakoval v Sonomě a Baltimoru.