Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vyzyvatelé se nenašli, tak o 5 milionů bude bojovat Wheldon

Vyzyvatelé se nenašli, tak o 5 milionů bude bojovat Wheldon

Polovinu z případné výhry potom dostane vylosovaný fanoušek.

INDYCAR nesehnala původně plánovaných pět jezdců, kteří by se utkali se závodníky IZOD IndyCar Series o 5 milionů dolarů a tak se formát výzvy pro letošní IZOD IndyCar World Championship (finálový závod na Las Vegas Motor Speedway) změnil. Vyzyvatel bude jen jeden, bude částečně handicapován tím, že do závodu odstartuje z poslední pozice, ale půjde o zkušeného harcovníka. Vyzyvatelem není totiž nikdo jiný, než letošní vítěz Indy500 Dan Wheldon.
Wheldon nastoupí do závodu díky spolupráci týmů Sam Schmidt Motorsports, Bryan Herta Autosport a Curb-Agajanian. Stejná kombinace za ním stála už během jeho vítězství v Indianapolisu. Vůz zasponzorují společnosti Bowers & Wilkins, William Rast, Curb a Big Machine Records. Samotný souboj o pět milionů dolarů bude sponzorovat společnost Go Daddy, sponzorující Danicu Patrick. Tato společnost i přes její odchod do NASCAR oznámila, že zůstane i příští rok s týmem Andretti Autosport, což nahrává spekulacím, podle kterých by právě Wheldon měl příští rok u Andrettiho Patrick nahradit.
„Na začátku sezóny jsme řekli, že chceme nabídnout naším fanouškům hodnotu, soupeření a zábavu a že budeme mít Go Daddy Challenge s postupem skrz pole jen zvýší drama okolo toho, co bude jedno z nejlepších finále sezóny v naší historii,“ říká výkonný ředitel INDYCAR Randy Bernard. „Chtěli jsme prokázat, že máme nejlepší jezdce na světě a že dáme Dana na konec více než třicetičlenného pole, aby si probojoval svoji cestu skrz provoz při rychlostech přes 215 mil, to určitě prokáže.“
Wheldonovi je určena jen polovina z případné prémie. 2,5 milionu dolarů by dostal šťastný fanoušek, který bude vylosován po přihlášení se přes mobilní aplikaci od Verizonu nebo on-line na www.IndyCarWorldChampionship.com. Bez ohledu na výsledek závodu dostane šťastný fanoušek zdarma letenky, ubytování, VIP přístup na party a na dráhu. To vše v hodnotě přes 10 000 dolarů.
„Jsem velmi nadšený z návratu do vozu 98 SSM a BHA po našem úspěchu v Indy500 a z šance jít po dalším vítězství, speciálně s touto mrkví na konci klacku. Snad se budeme já a jeden šťastný fanoušek 16. října smát,“dodává Wheldon.