Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Perez ve Fioranu testoval Ferrari F60

Perez ve Fioranu testoval Ferrari F60

Mexičan dostal šanci v rámci Ferrari Driver Academy.

Sergio Perez absolvoval svůj první test pro Ferrari, když půl dne jezdil ve dva roky starém F60 na trati ve Fioranu. Mexičan je totiž členem Ferrari Driver Academy, v rámci níž byl test zorganizován.

Perez předem strávil dva dny v simulátoru Ferrari, než pak na trati, která je majetkem italského týmu, odjel celkem 46 kol, to nejrychlejší v čase 1:00.650.

"Tohle byl pro mě vážně speciální den," řekl Perez. "Chtěl bych poděkovat Ferrari za to, že mi dalo tuhle šanci zlepšovat se a učit se, vzhledem k omezeným možnostem testování během roku. Pilotovat vůz Ferrari pro mě bylo snem a je to důležité také pro moji kariéru, učit se s týmem jako tento a poznat jiný přístup k práci."

Šéf týmu Ferrari Stefano Domenicali nedávno Perezovy výkony pochválil, což vyústilo ve spekulace o možném příchodu Mexičana na místo Felipeho Massy.

O své případné budoucnosti u Ferrari Perez řekl: "Mým snem je stát se mistrem světa a bylo by hezké, kdyby se tak mohlo stát s týmem, jako je tento. Z tohoto testu s Ferrari Driver Academy si toho odnáším hodně. Práce na simulátoru a setkání s inženýry, to jsou všechno věci, které mi pomohou ve zbytku sezóny a obecně také v budoucnosti."

Šanci ve Fioranu dostal také pilot GP2 Jules Bianchi. Ten najezdil celkem 70 kol a nejlepší čas 1:00.213, i když absolvoval jiný program než Perez.

"Opět jsme najeli spoustu kol a to pro mě byly velice užitečné zkušenosti," řekl Bianchi. "Všechna tahle kola se hodně počítají do budoucnosti, kterou bych ve Formuli 1 rád měl.

Nyní se těším na test mladých jezdců v Abú Zabí, bude velice zajímavé přejít z vozu pro rok 2009 do vozu pro rok 2011, jelikož to pro mě bude dobrá příležitost vůbec poprvé si vyzkoušet elementy jako DRS a KERS."