Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Wheldon se na souboj o 5 milionů připraví v Kentucky

Wheldon se na souboj o 5 milionů připraví v Kentucky

Tagliani a Schmidt mu dali šanci ve voze #77.

Dan Wheldon bude na konci bojovat o prémii 5 milionů dolarů, pokud se mu po startu z posledního místa podaří zvítězit na oválu v Las Vegas v posledním závodě letošní sezóny. Šanci dostane díky spolupráci týmů Bryana Herty a Sama Schmidta, kteří se podíleli na jeho startu a vítězství v letošní pětistovce v Indianapolisu. Aby Schmidt zvýšil Wheldonovu šanci na úspěch, přičemž motivačním prvkem jistě bude, že z prémie 2,5 milionu dostane stáj, dá britskému jezdci šanci už v Kentucky, kde pojede ve voze jinak řízeném Alexem Taglianim.
„Nemohu dostatečně vyjádřit Alexovi svůj dík, že mě nechal řídit jeho auto v Kentucky a pracovat s týmem při přípravách na Las Vegas,“ říká dvojnásobný vítěz Indy500. „Jsem opravdu nadšený z této možnosti a těším se, že budu pracovat se všemi ze Samova týmu. Byly nedílnou součástí vítězné kombinace z května a já udělám, co bude v mých silách, abychom se vrátili do victory lane.“
Tagliani sám k tomu říká: „Určitě nejsem rád, že zmeškám Kentucky, ale tohle je vzrušující možnost. Dan a já jsme dobří přátelé, velmi žárlím, že má možnost závodit o pět milionů. Ale plně podporuji, co IndyCar dělá, aby zvýšila zájem fanoušků, a udělám cokoliv, abych pomohl Sam Schmidt Motorsports a Danovi v Kentucky se připravit na Go Daddy Challenge.“
Wheldon sice v současném voze nezávodil od května, ale za to si plně užívá vůz budoucí. V tomto týdnu proháněl Dallaru IR-12 po Indianapolis Motor Speedway. Jednalo se již o druhý oválový test nového monopostu. Wheldon jej před pár týdny přivezl také na krátký ovál v Iowě.
K menší změně došlo i u dalšího vozu, který Sam Schmidt Motorsports nasadí. Původně plánovaný vůz #99 pro Wadea Cunninghama se v závodech v Kentucky a Las Vegas neobjeví. Cunnningham se místo toho přesune do čísla #17, na kterém od Ohia tým spolupracuje se stájí AFS Racing. AFS Racing nasadila tento vůz na počátku sezóny pro Raphaela Matose, ale program skončil, když se vůz nekvalifikoval v Indianapolis. Žlutočervený monopost vyjel znovu na dráhu v Ohiu řízený nováčkem Martinem Plowmanem. Britský jezdec dostal šanci ještě v Sonomě a Baltimoru. V japonském Motegi jej tým připravil pro domácího Hideki Mutoha. Teď je „zdědí“ Wade Cunningham.