Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Al Unser Jr. zatčen za bezohlednou jízdu a řízení pod vlivem alkoholu

Al Unser Jr. zatčen za bezohlednou jízdu a řízení pod vlivem alkoholu

Do odvolání byl také odvolán z funkcí v IndyCar Series.

Bývalého dvojnásobného mistra IndyCar World Series pořádané CART a dvojnásobného vítěze Indy500 poslední dobou sužují problémy spojené s alkoholismem. Unser Jr nejprve v roce 2002 opilý napadl svoji přítelkyni. V roce 2007 způsobil pod vlivem alkoholu nehodu na dálnici v Nevadě a poslední prohřešek si připsal na své konto ve čtvrtek ve tři hodiny ráno, když jej zastavila policie na kraji novomexického Albuquerque, kde žije.
Unser zřejmě chtěl zavzpomínat na svá závodnická léta, protože policie jej načapala, jak závodí s jiným vozem v rychlosti kolem 160 km/h. Bezohledná jízda není jediný přestupek, který toho rána Unser spáchal. V krvi měl totiž podle policie dvojnásobek alkoholu, než je ve státě Nové Mexiko povolená hranice (ta je 0,08). Bývalý závodník, který v u IndyCar zůstal v roli poradce jezdců a jednoho z arbitrů v race control, byl zatčen a obviněn z bezohledné jízdy a řízení pod vlivem alkoholu. Ještě během čtvrtka byl však z vazby propuštěn.
Propuštěn, alespoň tedy dočasně, byl také ze služeb pro IndyCar Series. Ještě odpoledne INDYCAR vydala proláení, ve kterém stojí, že Unser je s okamžitou platností uvolněn ze svých povinností v race control až do uzavření vyšetřování.