Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

O Kubicově návratu se rozhodne do několika týdnů

O Kubicově návratu se rozhodne do několika týdnů

Renault čeká na Polákovo uzdravení, ne však nekonečně.

Definitivní rozhodnutí o návratu Roberta Kubici do Formule 1 by se mělo rozhodnout během několika následujících týdnů, tvrdí Polákův manažer Daniele Morelli.

Šéf týmu Renault Eric Boullier by rád Kubicu přijal zpátky do svého týmu, nemůže však na jeho uzdravení čekat věčně, neboť také musí hájit zájmy týmu a případně se tak včas začít poohlížet po adekvátní náhradě. Pro Kubicu tak stanovil začátek listopadu jako hraniční termín pro rozhodnutí.

A ačkoliv to znamená, že si Kubica bude muset udělat jasný obrázek o svém stavu během následujících šesti týdnů, jeho manažer Morelli vidí situaci optimisticky.

"Robert procvičuje svůj loket ohýbáním a natahováním, brzy jím začne také kroutit," řekl Morelli v rozhovoru pro Gazzetta dello Sport. "Ta ruka se zlepšuje, pohyby tam jsou a to je to nejdůležitější. Síla chybí, ale to je jen otázka času.

S Boullierem mluvím často, odpověď mít bude, ať už pozitivní, či negativní, do začátku listopadu, kdy budeme mít jasnější představu. Já jsem optimistický."

Boullier již několikrát naznačil, že by velice rád Kubicu podpořil v návratu do Formule 1, nemůže však na jeho rozhodnutí čekat věčně.

"Kubica by byl letos přínosem a my na něj čekáme s ohledem na příští sezónu," řekl Boullier. "Chceme, aby se vrátil, chceme ho u nás. Ohledně jeho stavu ale není nic jisté, my potřebujeme víceméně jasné náznaky do začátku listopadu, protože jsou ve hře také zájmy týmu."