Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Je radost vidět je spolupracovat, říká šéf o Sennovi s Petrovem

Je radost vidět je spolupracovat, říká šéf o Sennovi s Petrovem

V Japonsku chce Renault napravit dojem po Singapuru.

Bruno Senna se na trati potřebuje ještě hodně naučit. Atmosféře v týmu Renault ale jeho přítomnost podle všeho plně prospívá už teď.

Šéf stáje Eric Boullier před Velkou cenou Japonska naznačil, že mladý Brazilec, který se k týmu připojil koncem srpna, si rychle získal své okolí a dokonce dobře vychází i s nemluvným Vitalijem Petrovem.

„Je radost vidět, jak ti dva spolupracují pro dobro týmu,“ poznamenal Boullier.

„Bruno se rychle učí, hodně se inženýrů ptá, chce získat vědomosti a zlepšovat se. Má rád technickou stránku své práce, a to je dobře. Je přátelský a všichni v týmu ho mají rádi. Vitalij posbíral od začátku sezony 34 bodů. Každý vidí, jak moc se od loňska zlepšil a pořád se zlepšuje. S Brunem spolu vycházejí velmi dobře,“ libuje si Boullier.

Renault měl v poslední době problém držet mezi svými jezdci kolegiální atmosféru. Chladný vztah mezi uzavřeným Robertem Kubicou a mlčenlivým Petrovem nebyl žádné tajemství. Situace se o moc nezlepšila ani s příchodem Nicka Heidfelda.

Singapur? V Japonsku musí být líp

Tým zažil před dvěma týdny v Singapuru příšerný víkend. Jeho auta se propadla až na konec středu pole za Sauber, Williams, Toro Rosso a Force Indii. V Japonsku chce Renault napravit dojem.

„Víme moc dobře, proč jsme na tom byli tak mizerně. Vysvětlení je jednoduché: pomalé zatáčky v rozmezí 60 až 100 kilometrů v hodině prostě R31 nesedí, to auto to nemá ve své DNA,“ říká Boullier.

„Mohli bychom na nastavení dělat tři týdny, ale nepomohli bychom si ani o vteřinu. Víme to a stanovili jsme si střednědobý cíl tento problém vyřešit u R32.“

„Na rychlejších tratích se nám daří víc a Suzuka je taková. Očekáváme, že se v Japonsku vrátíme na úroveň, na jaké jsme byli v Belgii a Itálii. Chceme dostat obě auta do finále kvalifikace a pak už by to mělo být dobré,“ slibuje Eric Boullier.