Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Boullier si chce tento týden promluvit s Kubicou

Boullier si chce tento týden promluvit s Kubicou

Pokud Polák nebude schopen závodit, musí Renault hledat náhradu.

Šéf týmu Renault Eric Boullier si chce tento týden osobně promluvit s Robertem Kubicou, potřebuje totiž zjistit, zda bude Polák schopen návratu do Formule 1. Pokud totiž ne, musí se Renault začít poohlížet po jiném kvalitním jezdci.

Boullier zdůraznil, že má Kubica u týmu stále přednostní místo, nelze však na konečné potvrzení návratu čekat věčně, neboť by tým v pozějších fázích nemusel sehnat adekvátní náhradu.

"Tento týden mu zavolám, abych zjistil, jak na tom je a pak začal něco plánovat," řekl Boullier. "Nemám ponětí, jak rychle se můžeme rozhodnout. Tohle není normální proces, normální proces není. Musíme se sejít, musíme spolu mluvit, musíme testovat a jde o to, co všechno potřebuje udělat on a co všechno potřebujeme udělat my."

Pokud Kubica nebude schopen návratu do Formule 1, má tým omezené možnosti výběru. Potřebuje totiž závodníka, který bude schopen okamžitě převzít roli lídra týmu a vést jej v technickém vývoji.

Jednou z variant je Rubens Barrichello, který už má na svém kontě řadu úspěchů ve Formuli 1. Brazilec je však v závěrečné fázi své kariéry a proto jeho angažmá zřejmě nebude mít dlouhodobý charakter.

Dalším řešením by byla sázka na mladého jezdce. V takovém případě by se nabízeli současní piloti Renaultu Bruno Senna a letošní šampion GP2 Romain Grosjean, případně pak jezdci Force Indie Paul di Resta a Nico Hülkenberg, kteří zatím angažmá na příští rok nemají.