Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Dan Wheldon blízko návratu k Andretti Autosport

Dan Wheldon blízko návratu k Andretti Autosport

Podle Speed.tv nahradí Danicu Patrick.

Dan Wheldon může pomalu přemýšlet, jak mu bude slušet zelený overal. Podle spolehlivých informací Speed.tv totiž nahradí ve voze Andretti Autosport sponzorovaném GoDaddy.com Danicu Patrick odcházející do NASCAR. Wheldon se vrátí do stáje, se kterou v IndyCar slavil největší úspěchy, včetně mistrovského titulu a prvního vítězství v Indy500.
Wheldon vždy patřil k oblíbencům Hondy, pro kterou přivezl v roce 2004 první vítězství v na domácí půdě v Motegi. V roce 2002 Wheldon testoval pro Hondu první motor připravovaný pro IndyCar. Pro letošek nesehnal místo nikde jinde než v Indianapolisu a na posledních dvou závodech a tak se vrátil k testování. Honda byla prvním, kdo motor připravil, proto testovanou Dallaru IR-12 poháněl právě motor japonského výrobce. Ale teď Wheldon přejde ke stáji, která bude využívat agregáty od Chevroletu, což je výrobce, s jehož motorem v roce 2002 Wheldon v IRL u týmu Panther Racing debutoval.
Přestože Wheldon si přál zůstat u týmu Bryana Herty, se kterým vyhrál letos v Indianapolisu, Herta jej nabádal, aby nabídku od Andrettiho přijal:
„Řekl jsem Danovi, že jestli dostane dobrou nabídku na celou sezónu dřív, než mu ji já budu schopný nabídnout, tak by ji měl přijmout a on to vzal dobře. Tvrdě jsme pracovali na tom, abychom ho udrželi, ale nepovedlo se nám to a on dostal dobrou nabídku, tak musí udělat, co je nejlepší pro jeho kariéru.“
I tak Herta se svým společníkem Stevem Neweyem plánují přejít do IndyCar a Herta, jehož tým společně s Wheldonem testuje nový prototyp, takže mají největší zkušenosti s budoucím vozem, dokonce sní o dvou vozech:
„Myslím, že budeme mít dvě auta. Na tom děláme a chceme v sérii být pořádně dlouho.“
Michael Andretti pro Speed.tv jednání s Wheldonem potvrdil, ale řekl, že ačkoliv jsou blízko dosažení dohody, tak ještě nic podepsáno nebylo. Sám Wheldon potvrdil, že má na stole velmi dobrou nabídku.