Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Power si z havárie v Las Vegas odnesl zlomený obratel

Power si z havárie v Las Vegas odnesl zlomený obratel

Vyšetření u dr. Trammella odhalilo poranění páteře.

Při děsivě vypadající havárii, kterou nepřežil Dan Wheldon, měli tři další jezdci na mále, JR Hildebrand, Pippa Mann a Will Power. Poslední jmenovaný byl ještě v neděli večer propuštěn z nemocnice, kam byl převezen, protože si po nehodě stěžoval na bolest zad. Testy ve fakultní nemocnici v Las Vegas žádné poranění neukázaly. Hildebrand a Mann v nemocnici strávili noc, britská závodnice byla operována kvůli popáleninám ruky a další by měla absolvovat v Indianapolisu toto úterý.
Další vyšetření podstoupil i letošní vicemistr Power, bohužel se u něj potvrdilo původní podezření na poranění páteře. Doktor Terry Trammell, přední ortoped starající se právě o zranění utrpěná během nehod, diagnostikoval tlakovou zlomeninu čtvrtého hrudního obratle. Ale další léčbu určí až následující vyšetření. Podle lékaře se ovšem nejedná o tak vážné zranění, jaké Power utrpěl v roce 2009 při nehodě na okruhu v Sonomě. Power by měl bez problémů stihnout začátek příští sezóny.
Will Power se stal již třetím jezdcem, který si letos v IndyCar poranil obratel. Justin Wilson zmeškal polovinu sezóny po relativně nevinně vypadajícím výletu mimo dráhu při tréninku na závod v Ohiu. Pippa Mann si zlomila kloubní výběžek sedmého krčního obratle jen o týden později při tréninku na New Hampshire Motor Speedway.