Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Filip Salaquarda testoval vůz týmu HEICO Motorsport

Filip Salaquarda testoval vůz týmu HEICO Motorsport

Mercedes-Benz SLS AMG GT3 - test - Hockenheim.

Skvělý vstup Filipa Salaquardy do GT závodění ve druhé polovině letošní sezóny nezůstal bez odezvy. Filip se nejprve blýskl čtvrtým místem při svém debutu v závodě Blancpain Endurance Series v Magny Cours, následovalo třetí místo při tříhodinovce na Silverstonu a nakonec skončil druhý v prvním závodě závěrečného podniku mistrovství Evropy FIA GT3 na Zandvoortu.

Díky svým výsledkům byl Filip pozván Norbertem Brücknerem k testu Mercedes-Benzu SLS AMG GT3 jeho týmu HEICO Motorsport s výhledem možné spolupráce v sezóně 2012. Test se odehrál minulý týden na Hockenheimu po posledním závodě DTM a spokojenost panovala na obou stranách.

Filip SALAQUARDA: "Nejprve bych chtěl panu Brücknerovi poděkovat za pozvání k testu Mercedes-Benzu SLS AMG GT3 na Hockenheimu. Bylo to milé překvapení a rychle jsem pochopil, jak rychlý jejich vůz je. S mým manažerem stále zvažujeme nabídky pro sezónu 2012 a příležitosti závodit v GT vozech. V každém případě je pro mne HEICO Motorsport zcela reálnou volbou.”

Norbert BRÜCKNER: "V závěru sezóny jsem si všiml Filipových výkonů a byl jsem zvědav, jaký je jeho skutečný potenciál. Nevidíte přiliš často, aby mladý pilot bez zkušeností s GT vozy byl ve svých prvních třech závodech dvakrát na stupních vítězů a jednou čtvrtý, to jsou úžasné výsledky! A není to jen otázka rychlosti, ale i strategie a výborné znalosti techniky."

"Po testu mohu potvrdit, že tento mladý pilot má mimořádný potenciál. I přes minimální zkušenosti s GT vozy byl na Hockenheimu s pro něho novým autem velice, velice rychlý a prakticky bezchybný. V současné době pracujeme na našem programu pro rok 2012 a byli bychom rádi, kdyby byl Filip součástí našeho týmu.”