Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Předjížděcí debata pokračuje, Coulthard se postavil za Massu

Předjížděcí debata pokračuje, Coulthard se postavil za Massu

„Zodpovědnost nese ten, kdo je pozadu.“

Bývalý pilot formule 1 David Coulthard se postavil za Felipeho Massu, který byl v Indii diskutabilně penalizován za kolizi s Lewisem Hamiltonem.

Podle komisařů Massa Hamiltonovi v nájezdu do zatáčky zavřel dveře ve chvíli, kdy Brit neměl kam uhnout. Přestože Brazilec byl vepředu a mohl si teoreticky volit stopu, podle komisařů věděl, že má Hamiltona vedle sebe a měl mu nechat místo.

Coulthard se však přiklání k jinému výkladu. „Ta srážka byla spíš závodní incident. Pokud bych ale měl určit viníka, ukázal bych na Lewise,“ napsal ve svém sloupku pro Daily Telegraph.

„Já prostě nechápu, jak mohli uznat vinným Felipeho. Nechci nasazovat na Lewise, to vůbec ne, ale jezdci mají naučené, že zodpovědnost nese ten, kdo je pozadu. Takže podle mne to komisaři posoudili špatně.“

„Kdyby spolu brzdili do úzké vlásenky, před kterou je brzdná zóna sto metrů a trvá to několik vteřin, pak myslím, že by mu Massa měl nechat místo. Ale když míří do levotočivé zatáčky na čtverku v nějakých sto padesáti? Kde brzdění trvá vteřinu? Nemyslím si, že je Massa zodpovědný,“ vysvětlil Coulthard.

„Ono to vlastně nemá nic společného s Lewisem a Felipem, mohla to být jakákoliv jiná dvojice. Co mi dělá starosti, je nekonsistentní rozhodování komisařů. V komplexním sportu, jako je formule 1, to je skutečně problém. Jako by se (komisaři) snažili nastolit rovnováhu poté, co byl Lewis letos tolikrát potrestán,“ poznamenal.