Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Tým Penske i v příštím roce se třemi vozy

Tým Penske i v příštím roce se třemi vozy

Ryan Briscoe a Helio Castroneves budou u stáje pokračovat.

Mnohem dříve než v loňské zimě se letos Ryan Briscoe dočkal jistoty, že bude mít kde závodit. Tým Rogera Penskeho oznámil pokračování v nasazování tří vozu do celé sezóny IZOD IndyCar Series. Power měl návrat jistý, kromě dvou druhých míst v šampionátu v posledních dvou sezónách měl hlavně s týmem podepsanou smlouvu, ale kontrakty Helia Castronevese a Ryana Briscoea vypršely po letošní sezóně. Penske si až do tohoto týdne nebyl jistý, zda pro tři vozy bude mít dostatek sponzorů a vzhledem k tomu, že Castroneves odjel za tým více závodů, než jakýkoliv jezdec v historii stáje, byl prvním na ráně právě Briscoe.
Ale ve čtvrtek stáj oznámila, že se všichni tři jezdci postaví v dubnu v St. Petersburgu na start nové éry IndyCar, s novými vozy a s motory Chevrolet. Pro Briscoea to bude pátá sezóna s týmem, pro Castronevese už dokonce třináctá.
„Jsme nadšení, že se můžeme vrátit i v roce 2012 jako tým se třemi vozy,“ říká prezident stáje Tim Cindric. „Kombinace Helia, Ryana a Willa byla úžasná a spolupracují dobře jako stájoví kolegové. Naším cílem bylo pokračovat se třemi vozy a díky naším úžasným partnerům jsme byli schopni dát po obchodní stránce všechno dohromady. Teď se soustředíme na vývoj motoru Chevrolet a chystáme se na návrat na trať v roce 2012 v silné formě.“