Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Tým Rahal Letterman Lanigan zase pojede celou sezónu

Tým Rahal Letterman Lanigan zase pojede celou sezónu

Se dvěma vozy a s motory Honda.

Závodní tým bývalého jezdce Bobbyho Rahala, televizního moderátora Davida Lettermana a podnikatele Mikea Lanigana, který se ke stáji přidal v loňské sezóně, nastoupí poprvé od roku 2008, kdy za stáj jel Ryan Hunter-Reay, do celé sezóny IZOD IndyCar Series. A podle Bobbyho Rahala hned se dvěma vozy, Rahal totiž od Dallary koupil dvě šasi DW12.
Volba dodavatele motorů byla poměrně logická. Byl to právě Rahal, kdo ještě jako jezdec ale už i jako spolumajitel týmu, přivedl Hondu do IndyCar World Series v roce 1994, připsal si s ní první stupně vítězů a byl to jeho tým, za který v roce 2004 přivezl Buddy Rice Hondě první vítězství v 500 mil Indianapolis.
„Objednali jsme dvě auta a pracujeme na plánech závodit celou sezónu s možností ještě třetího auta v Indianapolisu,“ prozradil den před oficiálním oznámením Bobby Rahal stanici Speed.TV.
„Nemůžu ořezat můj tým BMW (Rahal vede tovární tým BMW v American LeMans Series), takže teď hledám lidi a mluvím s několika jezdci. Jsme velmi blízko k dohodě s několika sponzory.“
Kromě Hondy získal Rahal už jednu výraznou posilu. Prezidentem pro závodní operace celé stáje (tedy tím, kdo bude dozorovat nad oběma programy) bude velezkušený Tom Anderson. Anderson stál za úspěchy týmu Chipa Ganassiho v CART, s nímž získal čtyři tituly v řadě, pak stál za úspěchy Andretti-Green Racing v IndyCar, než byl Michaelem Andrettim propuštěn letos po neúspěších v kvalifikaci v Indianapolisu, kdy se Conway a Hunter-Reay nevešli do 33členného startovního pole.
Po jezdecké stránce celý přestupový trh stojí na rozhodnutí Justina Wilsona. Wilson jedná skoro s polovinou týmů v paddocku. Ve hře je kromě pokračování u Dreyer & Reinbold Racing přestup k týmům Andretti Autosport, MSR Indy, KV Racing či právě k Bobbymu Rahalovi. Loni za tým startovali Pippa Mann, Jay Howard a Betrand Baguette. Belgický šampion Světové série Renault je ale vážným adeptem na místo u A.J. Foyta, jehož tým se po vzájemné dohodě rozešel s Vitorem Meirou.