Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Tony George je zpátky, se svým synem založí tým

Tony George je zpátky, se svým synem založí tým

Carpentera bude tři roky sponzorovat Fuzzy´s Vodka.

Poprvé od zániku Vision Racing na konci roku 2009 se opět v padoku IndyCar objeví Tony George jako spoluvlastník stáje. S jeho nevlastním synem Edem Carpenterem vytvoří zakladatel Indy Racing League tým Ed Carpenter Racing, což mu umožnila podpora golfisty Fuzzyho Zoellera, jehož likérku Fuzzy´s Ultra Premium Vodka bude Carpenter následující tři roky reprezentovat.
Zoeller a Carpenter se spojili už v roce 2010, kdy jej podporoval v Indianapolisu a pak také na konci sezóny. Carpenter startoval za Panther Racing. Letos Fuzzy podporoval u stejné stáje Buddyho Rice, Carpenter startoval za Sarah Fisher Racing a pro tým získal první vítězství před měsícem v Kentucky, ovšem zdá se, že to bude možná také jediné vítězství, protože sponzor Dollar General od týmu odešel a stáj nejspíše nebude pokračovat.
„Jsme velmi nadšený z možností, které leží před Ed Carpenter Racing,“ říká Carpenter. „Vlastniství týmu je něco, na co jsem už delší dobu myslel a je to realita díky skvělému vztahu s Fuzzym a Fuzzy´s Ultra Premium Vodka. Nevím, jestli jsem si někdy představil, že budu mít možnost být jezdcema majitelem stáje zároveň, ale když přijde taková možnost, tak ji nemůžete odmítnout. Nemůžu se dočkat, až začnu pracovat a budovat tento tým nejen pro rok 2012, ale i pro další léta.“