Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Renault stále neví, zda se Kubica bude schopen vrátit

Renault stále neví, zda se Kubica bude schopen vrátit

Tým v trénincích v Abú Zabí a Brazílii vyzkouší Grosjeana.

Renault stále trápí jeho hlavní neznámá v otázce jezdeckého složení pro příští sezónu, stále totiž není jasné, zda se Robert Kubica bude schopen vrátit do Formule 1.

Francouzský tým nadále čeká na definitivní rozhodnutí o návratu polského závodníka, který se zotavuje ze svých zranění po havárii v italské rally na začátku roku.

V pátečních trénincích před velkými cenami v Abú Zabí a Brazílii se přitom chystá dát šanci letošnímu šampionovi Romainu Grosjeanovi, který je jednou z možností pro případ, že by Kubica nemohl v příštím roce nastoupit.

"Musíme zvážit naše možnosti a stále čekáme na Roberta, až se k nám vrátí a řekne, že může testovat," řekl šéf týmu Eric Boullier.

"Poslední informace, kterou mám, je, že si musíme sednout a projednat, jak se můžeme vypořádat s jeho návratem, protože nevěřím, že to bude schopen jasně říct v příštích dnech. V horizontu příštích týdnů možná, ale ne příštích dnů.

Musíme proto určitě společně pracovat na plánu, jak zařídit jeho návrat. Já ale stále potřebuji pořádný plán, abych zajistil, že pokud, což si nepřeju, se nevrátí, my půjdeme vpřed správně."

Ačkoliv je Kubicův management údajně přesvědčen o tom, že Polák závodit bude, Boullier trvá na tom, že dokud se skutečně nesveze s vozem Formule 1, nebude možné učinit definitivní rozhodnutí.

"Máme všechno připravené. Auta z roku 2009 už jsou v garáži, připravená nastartovat. My jsme na něj připravení, ale čekáme na to, až nám řekne, že je připravený on.

Vím, že si tím jsou jistí a já jsem za to rád, protože jsem ten první, kdo by si přál mít Roberta zpátky v autě, ale nikdo nic neví.

Nikdo nemá lékařskou zprávu a nikdo ho neviděl řídit vůz a jezdit rychle. Dokud ho neuvidíme a nebudeme to pak mít potvrzené, nemůžeme říct nic. A musíme si bohužel ponechávat tu možnost, že nebude zpátky.

Já jsem neustále v kontaktu s jeho manažerem, ale dokud se s autem nesveze, nebudeme vědět."