Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

IndyCar zavítá v polovině srpna 2012 do Číny

IndyCar zavítá v polovině srpna 2012 do Číny

Závod bude hostit osmimilionové Qingdao.

Mluvilo se o tom už několik let a v roce 2012 se to stane skutečností, IZOD IndyCar Series uspořádá závod v Číně na pobřeží Žlutého moře v ulicích osmimilionového města Qingdao. Čínský okruh bude čtvrtým závodem mimo USA v kalendáři další sezóny, společně s brazilským Sao Paulem a kanadskými Torontem a Edmontonem. IndyCar si tak udrží přítomnost na Dálném východě, kde od roku 2003 do letoška závodila v japonském Motegi.
Závod bude uspořádán v ulicích města, ale čínští představitelé by v budoucnu rádi viděli závod na permanentní závodní dráze, kterou by chtěli vybudovat. Zpráva o zařazení čínského závodu nepotěšila lidi ve Wisconsinu, protože o stejný víkend, 19. srpna, se ucházel i okruh Road America, kde během onoho víkendu bude závodit American LeMans Series.
„Jak globální ekonomika dál roste a vyvíjí se, Čína, druhá největší ekonomika světa, se stala top prioritou pro většinu amerického obchodu a sponzorů, kteří jsou zainteresováni v IndyCar,“ říká výkonný ředitel IndyCar Randy Bernard. „Loni na setkání sponzorů, Čína byla na prvním místě z míst mimo USA, kam naši sponzoři chtěli, abychom šli.“
„Jsme velmi nadšení a opravdu vděční za plnou podporu čínské vládě, vedení města Qingdao a zapojeným vládním úřadům, že nám poskytli příležitost přivést IZOD IndyCar Series do Číny. Jsme velmi odhodláni odvést svoji část práce, aby se tento skvělý závodní víkend byl vidět na světové scéně.“
Qingdao leží zhruba na půli cesty mezi Pekingem a Šanghají, je největším čínským kontejnerovým přístavem a hostilo závody v plachtění na letních olympijských hrách v roce 2008. Pro velký vliv francouzské a německé architektury se mu přezdívá „čínské Švýcarsko“.