Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Merhi dostal další penalizaci

Merhi dostal další penalizaci

Za způsobení kolize s Rosenqvistem spadne o dalších sedm míst.

Roberto Merhi spadne na startu sobotního kvalifikačního závodu Formule 3 pro Velkou cenu Makaa o dalších sedm pozic, když byl penalizován za způsobení kolize s Felixem Rosenqvistem.

Španěl, který v dnešní první kvalifikaci rozdílem třídy porazil své soupeře, byl již penalizován odsunem o tři místa za přejetí bílé čáry na výjezdu z boxů. Spolu s touto penalizací se tak propadne na startu závodu až o deset pozic.

Penalizaci ztráty sedmi míst přitom dostal za způsobení kolize s Felixem Rosenqvistem v první kvalifikaci. V mokrých podmínkách nezvládl brzdění do zatáčky Lisabon a zezadu nabral Švédův vůz a pro oba tak kvalifikace předčasně skončila.

Merhi o incidentu pro Autosport řekl: "Jel jsem ve větrném pytli za Richim Stanawayem, byl jsem ale opravdu daleko a na konci rovinky se vydal doprava.

Rosenqvist jel pomalu před námi a když jsem chtěl Stanawaye předjet zleva, zjevil se přede mnou Rosenqvist. Dupnul jsem na brzdu a pak mi můj mechanik přes rádio řekl 'žlutá vlajka, brzdi!' Zablokoval jsem kola a opravdu tvrdě narazil do Felixe.

Byla to smůla. Je to opravdu dobrý kluk a jsme dobří kamarádi, takže není hezké, když s někým havarujete, obzvlášť s ním. Myslím ale, že jsem nic víc nemohl dělat, protože kvůli proudům vody nic nevidíte."