Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vrátí se Merhi do formule 2?

Vrátí se Merhi do formule 2?

Je spojován s MP Motorsportem

Roberto Merhi by se mohl v letošní sezoně vrátit do formule 2. Podle serveru Motorsport je španělský závodník jedním z kandidátů na místo u stáje MP Motorsport, v níž by doplnil Lirima Zendeliho.

„Malá možnost tu je, ale nic není jisté,“ říká Merhi k možnému angažmá ve formuli 2. „Abych byl upřímný, tak se ohlížím po možnostech všude, i v USA nebo ve WEC. Za dva týdny budu vědět, jaká je situace,“ dodal.

Pokud by se Merhi s MP Motorsportem skutečně dohodl, nejednalo by se u něj pouze o návrat do formule 2, ale také do MP Motorsportu. Za tuto nizozemskou stáj totiž ve F2 závodil již v osmi podnicích v roce 2018. Během svého předchozího působení ve formuli 2 ovšem nastupoval také za stáje Campos (jeden podnik v sezoně 2017, dva v roce 2018) a Rapax (tři v roce 2017). Připomeňme ale, že ještě před svým působením ve F2 si Merhi zazávodil také ve formuli 1. V roce 2015 nastoupil do třinácti velkých cen s týmem Manor Marussia.

Roberto Merhi by si mohl znovu zazávodit s monopostem stáje MP Motorsport. Foto: MP Motorsport

Sezonu 2020 strávil Merhi na scéně vytrvalostních závodů. S týmem Eurasia Motorsport absolvoval v kategorii LMP2 dva podniky WEC včetně 24 hodin Le Mans a také kompletní ročník 2019-2020 v asijské Le Mans Series.

Server Motorsport ale rovněž uvádí, že kromě Merhiho bojuje o druhou sedačku u MP Motorsportu pro příští sezonu formule 2 také Louis Delétraz. Švýcar s týmem spolupracoval při loňských posezonních testech v Bahrajnu a během závěrečného dne si dokonce připsal nejrychlejší čas. Také Merhi se v testech představil, a to s týmem HWA Racelab. Ten již ale má pro letošní ročník obsazeno. Pojedou za něj Matteo Nannini a Alessio Deledda.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: HWA Racelab