Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Maldonado bude za Williams jezdit i příští rok

Maldonado bude za Williams jezdit i příští rok

Valtteri Bottas byl také oznámen jako třetí pilot týmu.

Tým Williams oznámil, že pro něj Pastor Maldonado bude závodit i v příštím roce.

Venezuelan má za sebou svou první sezónu ve Formuli 1 a předpokládalo se, že tým z Grove s tím prodlouží smlouvu. Tato zpráva byla nyní potvrzena.

"Jsem rád, že můžu s Williamsem pokračovat i ve své druhé sezóně a udělám to nejlepší, abych týmu pomohl vrátit se do popředí startovního pole," řekl Maldonado. "Tohle byla pro celý tým těžká sezóna, osobně mi to ale dalo možnost učit se a rozvíjet se.

Jsem přesvědčen, že kroky, které jsme učinili pro zlepšení naši konkurenceschopnosti, přinesou v roce 2012 a dále v budoucnu ovoce. Jsem nadšený, že toho můžu být součástí a také, že můžu ve Formuli 1 reprezentovat lidi z Venezuely."


Šéf týmu Frank Williams dodal: "Pastor letos ukázal, že je nejen rychlý, ale také schopný udržet si vyrovnanou a dobrou závodní rychlost. Pastor letos stál za všemi našimi postupy do třetí části kvalifikace a jeho závod v Monaku byl vynikající.

Pastor také do týmu Williams velmi dobře zapadl, byl velkým přínosem v továrně i pro naše partnery. V roce 2012 sehraje klíčovou roli, zatímco u nás dochází k přestavbě týmu a posunu vpřed."


Tým také oznámil, že jeden z kandidátů na závodní sedačku Valtteri Bottas bude rezervním jezdem týmu. Maldonadův týmový kolega však zatím stále zůstává nejasný.

Fin Bottas, který je letošním šampionem série GP3, se v nadcházející sezóně představí v patnácti pátečních trénincích.

"Chtěl bych poděkovat Franku Williamsovi a celému týmu za investici, kterou každý ve Williamsu udělal proto, aby mi za poslední dva roky pomohl," řekl Bottas.

"Příležitost, díky které nyní můžu pokračovat v unikátním vývoji v pozici rezervního pilota, mi umožní získat cenné zkušenosti v roli člena závodního týmu v roce 2012.

Z této pozice udělám maximum, abych pomohl týmu připravit se na skvělý víkend, a také se těším na to, že svou roli budu hrát i mimo závodní tratě v továrně a při spolupráci s našimi partnery."