Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Tým Newman/Haas Racing nenastoupí do příští sezóny IndyCar

Tým Newman/Haas Racing nenastoupí do příští sezóny IndyCar

Neobjasnil, jestli se přihlásí alespoň do jiné série.

Osminásobní šampioni, tým Newman/Haas Racing, zmizí ze startovního roštu IndyCar. Tuto smutnou zprávu dnes potvrdil Carl Haas, který tým s v roce 2008 zesnulým hercem Paulem Newmanem založil a vedl. Tým byl v tiskovém prohlášení velmi stručný, takže v tuto chvíli není jasné, zda se jedná jen o vynechání příští sezóny, přestup do jiné série či definitivní konec.
„Ekonomické klima už nedovoluje Newman/Haas Racing působit ve formulovém závodění,“ píše Carl Haas.
Po nepříliš úspěšné sezóně 2010 s Hideki Mutohem v kokpitu přišlo letos zlepšení, Oriol Servia třikrát stál na stupních vítězů a vyjel si čtvrté místo v celkovém pořadí šampionátu. James Hinchcliffe byl nejlepším nováčkem. Oba jezdci jsou nyní bez práce a musí spolu s ostatními především čekat, kam se vydá Justin Wilson, protože jeho rozhodnutí rozhýbe přesuny i u ostatních jezdců. Hinchcliffe na tom možná bude lépe, než kolega Servia, protože je mladší a stojí za ním sponzor.
Není bohužel jasné, jestli je to pro tým definitivní konec, nebo zda se přesune do jiné série. Například tým Bobbyho Rahala a Davida Lettermana se příští rok vrátí do IndyCar po „azylu“ v American LeMans Series, kam odešel, když Rahal a Letterman nesehnali peníze na další působení v IndyCar. Ovšem toto nejspíš zatím neví ani sám Carl Haas. Takže zatím tým ke svým 107 vítězstvím v závodech IndyCar, Champ Cars a CART další triumf nepřidá.