Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Joey Hand pátým potvrtzeným pilotem BMW v DTM

Joey Hand pátým potvrtzeným pilotem BMW v DTM

Američan obsadil další sedačku v M3, zbývá už jen jedna.

Joey Hand bude po úspěšném testu, který absolvoval minulý týden ve španělském Monteblancu, příští rok závodit v DTM v barvách BMW.

32letý Američan je továrním pilotem mnichovské automobilky od roku 2009. Letos dosáhl několika triumfů, když vyhrál s vozem Riley poháněným motorem BMW závod 24h Daytony a v M3 GT získal titul v kategorii GTE v American Le Mans Series.

Šéf oddělení motorsportu BMW Jens Marquardt řekl: "Joey je členem rodiny BMW po dlouhé roky a jsme strašně rádi, že nyní bude součástí našeho projektu DTM.

Předchozí úspěchy ještě více podtrhly jeho schopnosti a v Monteblancu během testu BMW M3 DTM okamžitě dokázal, že je velmi rychlý.

Jsme přesvědčeni, že posílení naší sestavy Joeyem výrazně posílí náš projekt. Navíc, jeho charakter se výborně hodí do našeho týmu."


Handovo angažování znamená, že ze šesti závodních sedaček již zbývá volná pouze jediná. Vedle Handa jsou iž potvrzenými piloty tovární jezdci BMW Augusto Farfus, Andy Priaulx, letošní šampion DTM Martin Tomczyk a dlouholetý jezdec Mercedesu Bruno Spengler.

Hand, který v Evropě nejezdil od svého působení v motokárách, řekl: "Opravdu se těším na novou výzvu v DTM a mnohokrát děkuji BMW za důvěru, kterou do mě vložili.

Vůz BMW M3 DTM jsem si užíval od prvního momentu. Jeho přítlak a karbonové brzdy jsou neskutečně působivé. Některé členy týmu znám z minulosti a v Monteblancu jsem se mohl seznámit s ostatními. Nyní se těším na naši blízkou spolupráci v budoucnu!"