Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Beaux Barfield bude novým šéfstevardem IndyCar

Beaux Barfield bude novým šéfstevardem IndyCar

Od roku 2008 vykonával tento post v ALMS.

Tajenka, kdo nahradí Brian Barnharta v pozici šéfstevarda (nebo chcete-li ředitele závodů), je vyřešena. Do funkce byl dnes na tiskové konferenci v Indianapolisu jmenován čtyřicetiletý Beaux Barfield, který k INDYCAR přechází z American  LeMans Series, ve které vykonával právě post ředitele závodů. Stejnou pozici zastával předtím také v juniorské sérii Champ Car Atlantics a v hlavní sérii byl asistentem šéfstevardů Chrise Kneifela a Tonyho Cotmana. Pokud Tony Cotman zůstane ve stejných pozicích jako letos, tak se situace přesně obrátí a Cotman bude asistentem Barfielda a šéfstevardem juniorky Indy Lights.
Barfield má i zkušenosti se závoděním, když se v devadesátých letech dopracoval z motokár přes Formuli Ford 2000 (kde mimochodem závodil za tým Sama Schmidta) až do CART pořádané série Indy Lights. K závodění jej přivedlo to, že se mu na klubové úrovni věnoval jeho otec. Po ukončení závodní kariéry kromě řízení závodu působil jako instruktor a trenér v jezdeckých školách Panoz Racing School a Skip Barber Racing School.
„Jedna věc, které jsem jako mladý jezdec chtěl dosáhnout, bylo spojení s Indy500. Když se moje kariéra změnila a já e stal rozhodčím, bylo stále mým cílem dostat se do IndyCar a k Indy500. V tomto směru to reprezentuje splnění mých ambicí. Jsem opravdu poctěn být součástí IndyCar.“
Přestože se původně hovořilo o tom, že tvorba pravidel zůstane nadále pravomocí Briana Barnharta, Barfield už oznámil, že chystá sérii změn v pravidlech, která hodlá zpřísnit, ale zároveň slibuje konzistentní udělování penalizací. Kontroverzní penalizace za blokování v případě využívání vnitřní strany zatáčky a brzdné zóny bránícím se jezdcem ovšem má zatím v pravidlech zůstat zachována.
Smlouva Barfielda s INDYCAR je zatím jen na rok 2012.