Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Milwaukee Mile a Fort Lauderdale by mohly doplnit kalendář

Milwaukee Mile a Fort Lauderdale by mohly doplnit kalendář

Sezóna by tak začínala i končila na Floridě.

Atlantické pobřeží Floridy by znovu mohlo hostit finálový závod IZOD IndyCar Series. V letech 2009 a 2010 končila sezóna IndyCar na oválu Homestead-Miami Speedway. Loňské finále hostila Las Vegas Motor Speedway, ale IndyCar už oznámila, že minimálně v roce příštím se tam vzhledem k úmrtí Dana Wheldona v říjnovém závodě nevrátí. Prozatím posledním závodem v kalendáři letošního ročníku je 15. září závod na oválu Auto Club Speedway v kalifornské Fontaně, protože 15 závodů nesplňuje závazek titulárnímu sponzorovi série, společnosti IZOD, podle kterého sezóna IndyCar musí čítat minimálně 16 podniků, hledalo vedení INDYCAR možnost, jak kalendář rozšířit. A nejpravděpodobněji se zatím jeví možnost zařadit na konec sezóny nový podnik v ulicích floridského Fort Lauderdale, neboť skupina místních podnikatelů u pořádání závodu IndyCar od roku 2013 stejně usilovala.

Výkonný ředitel INDYCAR Randy Bernard deníku IndyStar.com řekl: „Jsem si docela jistý, že to vyjde.“ Ve městě přezdívaném „Americké Benátky“ by se mělo jet poslední víkend v září na zatím nevytyčeném okruhu podél Sunrise Boulevard, přímo u pláží.

Sunrise Boulevard, po kterém by se už letos mohlo závodit. 

Závody na Homestead-Miami Speedway trápila velmi špatná návštěvnost (vyprodat to tam nedokáže ani NASCAR), protože ovál leží na chudém jižním předměstí Miami poměrně zastrčený vůči centru. Fort Lauderdale oproti tomu je domovem nejbohatších obyvatel Floridy, mnoha celebrit a také jezdců IndyCar (bydlí tam například Ryan Hunter-Reay a Helio Castroneves).
Ačkoliv má INDYCAR tříletou smlouvu s Las Vegas Motor Speedway, z níž se pro letošní rok vykoupila, zdá se, že Randy Bernard nepočítá s návratem na nevadský ovál ani v roce 2013. Stále totiž plánuje uspořádat v Las Vegas městský závod poblíž hlavní ulice The Strip, ale v letošní sezóně se to již nepovede:
„Je to tak drahé. Ale myslím, že by to mohlo být možné v roce 2013,“ dodává Bernard.
Při zveřejnění letošního kalendáře Randy Bernard naznačil, že možná kalendář doplní ne o jeden, ale o dva závody. Favoritem na rozšíření je překvapivě historický ovál Milwaukee Mile, kam se IndyCar loni vrátila po roční absenci. Jenže loňský závod se nepovedl, nezkušený promotér nedokázal přilákat důstojnou diváckou návštěvu a závod znovu z kalendáře zmizel. Pokračování v letošním roce ovšem podmiňuje zisk titulárního sponzora závodu, jinak by podnik těžko dosáhl rentability.