Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Pilotem Bryan Herta Autosport bude Alex Tagliani

Pilotem Bryan Herta Autosport bude Alex Tagliani

Kanadský veterán bude řídit zlatočerný vůz s motorem Lotus.

Po sezóně strávené u týmu Sama Schmidta, který v loni zimě odkoupil tým FAZZT Taglianim spoluvlastněný, přestupuje Alex Tagliani k týmu Bryana Herty a Stevea Neweyho, za který již loni absolvoval finále sezóny v Las Vegas. Sam Schmidt již v minulosti potvrdil ve svém voze Simona Pagenaudta, který již nový vůz poháněný motorem Honda testoval. Schmidt stále zvažuje možnost nasadit druhý vůz. Obě stáje v předešlé sezóně intenzivně spolupracovaly.
Tagliani loni v květnu v Indianapolisu získal pole position, stejného úspěchu dosáhl hned v dalším závodě na oválu v Texasu. Z Indianapolisu jako vítězná odjížděla právě Hertova stáj, když v dramatickém závěru zvítězil Dan Wheldon. Loňská pětistovka byla teprve druhým startem týmu v závodě IndyCar, když na stejném místě o rok dříve debutovala se Sebastianem Saavedrou. Tým několik let úspěšně působil v Indy Lights.
„Jsme velmi hrdí, že se Alex pro naší první sezónu v IndyCar připojí k našemu týmu,“ říká Bryan Herta, který má na svém kontě 121 startů v CART, 58 v IndyCar a po dvou vítězstvích v obou sériích. „Přináší do našeho programu bohaté zkušenosti a entusiasmus. Perfektně se hodí nám i našim sponzorům. Dohromady s Toddem Malloyem a Brianem Pagem coby inženýry a s mechaniky vedenými Donem Lambertem má za sebou Alex plnou podporu skupiny velmi talentovaných profesionálů.“
Bez ohledu na to, kdo bude primárním sponzorem vozu, což by mělo být oznámeno během tohoto či následujícího týdne, vůz dostane zlatočerné zbarvení v tradičním schématu britské Lotusu, pro než Bryan Herta Autosport bude jedním ze tří továrních týmů (společně s HVM Racing a Dreyer & Reinbold Racing).
„Jsem velmi šťastný, že mohu závodit za BHA,“ dodává Tagliani. „Znám Bryana delší čas a vím, že je to fajn člověk. Věřím, že si se Stevem Neweyem zaslouží vlastnit skvělý tým v IndyCar a jsem poctěn, že mohu být součástí vytváření programu pro rok 2012."
Tagliani, jen o dva roky mladší než Herta, odjel 132 závodů v CART/Champ Cars za týmy Forsythe, Rocketsports, Team Australia a RSports a 27 závodů v IndyCar za Walker Racing, Conquest Racing, FAZZT a Sam Schmidt Motorsports. Na kontě má jediné vítězství ze závodu Champ Cars na Road America v roce 2004.