Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Jay Penske chce mít v roce 2012 ve vozech Bourdaise a Legge

Jay Penske chce mít v roce 2012 ve vozech Bourdaise a Legge

Dragon Racing se přestěhoval do Kalifornie a hodlá pokračovat.

Syn Rogera Penskeho Jay, který v roce 2007 poprvé nasadil vůz do IndyCar pod hlavičkou týmu Luczo-Dragon Racing, hodlá v IndyCar zůstat, i když se loni v zimě rozpadlo spojení s Gilem de Ferranem a tým málem zkrachoval. Nejmladší syn legendy amerického motorsportu tým ještě vloni sám obnovil a za volant posadil jednoho z jezdců, který závodil v minulosti pro jeho otce, Paula Tracyho. Tracy se představil v pěti závodech. V Sonomě dostal šanci Číňan Ho-Pin Tung, který se v květnu neúspěšně snažil kvalifikovat se do Indy500, což se nepovedlo ani Scottu Speedovi či Patricku Carpentierovi, kteří se vystřídali ve druhém voze.
Ačkoliv je letošní zima pro tým mimořádně složitým obdobím, už v prosinci Jay Penske, jehož obživou jsou jinak internetová média, prozradil, že má v plánu v roce 2012 postavit na startovní rošt dva vozy. Dnes americká motoristická televize SPEED přišla s informací, kdo by zmíněné vozy měl řídit. Nebude to Paul Tracy, už jen proto, že jeho osobním sponzorem je Honda a Dragon Racing by měl používat motory Lotus, ale jedním z pilotů se má stát čtyřnásobný šampion Champ Cars Sebastien Bourdais! Druhý vůz by měla řídit Katherine Legge, která se do USA vrací čtyřech sezónách strávených v Evropě.
Dragon Racing přemístil své sídlo z Indiany do jižní Kalifornie a zdá se, že Penske dokázal sehnat dostatečně velké množství sponzorů především z řad společností z IT businessu a společností podnikajících na internetu. Legge s sebou přináší i své osobní sponzory, kteří pokryjí část nákladů na nasazení druhého vozu. Oficiální oznámení by mělo následovat v nejbližších dnech.