Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Další zkušený jezdec, který pomůže s vývojem motoru Lotus

Další zkušený jezdec, který pomůže s vývojem motoru Lotus

Oriol Servia se stal jezdcem týmu Dreyer & Reinbold Racing.

Zkušený španělský závodník Oriol Servia, který v loňském ročníku IZOD IndyCar Series obsadil čtvrté místo v šampionátu, po ukončení programu pro IndyCar týmu Newman/Haas přestupuje do stáje Dreyer & Reinbold Racing. Servia bude řídit jeden z černozlatých vozů Lotus a jeho bohaté zkušenosti a technické schopnosti jistě pomohou britské automobilce dohnat náskok ostatních dodavatelů motorů, tedy Hondy a Chevroletu.
Servia se do Ameriky z rodného Katalánska odstěhoval v roce 1998 a v druhé sezóně Indy Lights si připsal titul, což znamenalo vstupenku do CART, kde zůstal až do bankrotu série. Nejúspěšnější sezónou byl ročník 2005. Po zranění Bruna Junqueiry se přesunul od týmu Dale Coyne na Junqueirovo místo u Newman/Haas, v Montrealu si připsal své jediné vítězství v AOWR a na konci roku titul vicemistra. V IndyCar absolvoval sezóny 2008 a 2011. V roce 2009 startoval jen v pěti závodech a předloni se na dráhu vůbec nedostal. Ale loni u Newman/Haas Racing předvedl, že má stále co nabídnout. Připsal si tři umístění na stupních vítězů, přičemž kdyby v New Hampshire byl uznán poslední restart závodu, který nakonec Brian Barnhart odvolal pro déšť, dočkal by se Servia svého druhého triumfu v amerických formulích.
„Z mnoha důvodů bych nemohl být více nadšený. DRR je tým, proti kterému závodím od roku 2008, a vždycky ukazovali na dráze velkou profesionalitu. Přestože jsem znal majitele, neznal jsem je moc dobře. Tak než jsem s týmem podepsal smlouvu, jako každý jiný, udělal jsem si svůj výzkum a nenašel jsem nikoho, kdo by nemluvil o Dennisovi (Reinboldovi) a Robbiemu (Buhlovi) hezky, což mi dodalo hodně důvěry. Minulý týden jsem šel na schůzku s jejich sponzory, všechny je poznal, hodně z nich je s týmem už spoustu let, což byl pro mě jasný signál, že jsou to dobří lidé,“ říká Oriol Servia.
Servia je pátým jezdcem podepsaným u týmu odebírajícího motory Lotus. První prodloužila smlouvu s týmem HVM Simona de Silvestro. Po novém roce Bryan Herta Autosport angažoval Alexe Taglianiho a v minulém týdnu tým Dragon Racing Jaye Penskeho oznámil jezdecké složení Sébastien Bourdais a Katherine Legge. Očekává se, že Dreyer & Reinbold Racing angažuje ještě jednoho jezdce. U týmů s motorem Lotus je také volno u MSR Indy, ale tým Michaela Shanka je zákaznický, nikoliv tovární.