Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Takuma Sató potvrzen u Rahal Letterman Lanigan Racing

Takuma Sató potvrzen u Rahal Letterman Lanigan Racing

Dlouho očekávané se stalo oficiálním.

Japonský závodník Takuma Sató zůstane v IndyCar i v roce 2012. Po dvou sezónách strávených s týmem KV Racing Technology se pětatřicetiletý závodník z Tokia, který má na svém kontě 90 startů ve Formuli 1, stěhuje k týmu Rahal Letterman Lanigan Racing, především proto, že stáj trojnásobného šampiona CART Bobbyho Rahala, televizního moderátora Davida Lettermana, podnikatele a promotéra Mikea Lanigana bude používat motory Honda. KV Racing přechází na motory Chevrolet, a jak jsme informovali v tomto týdnu, plánuje Satóa nahradit dalším ex-pilotem Formule 1 Rubensem Barrichellem.
„Rahal Letterman Racing má hrdou tradici a já se těším, že za ně pojedu,“ řekl na tiskové konferenci v Tokiu Sató. „Loni jsem nedokázal zvítězit, ale teď se těším, že se mi to letos s novým týmem podaří.“
Tým vlastněný ještě pouze Rahalem a Lettermanem odjel kompletní sezónu naposledy v roce 2008. Potom po ztrátě sponzora Ethanol se tým soustředil pouze na pětistovku v Indianapolisu a American LeMans Series. Ve vytrvalostních závodech bude stáj nadále působit coby tovární tým BMW. V zimě Bobby Rahal oznámil návrat do IndyCar a část týmu odkoupil Mike Lanigan.
„Očekáváme, že budeme mít letos společně velmi silnou sezónu,“ dodává Rahal. „Měli jsme za cíl mít v týmu zkušeného jezdce, ale také jsme potřebovali někoho, kdo se umí dostat na čelo a Takuma ukázal, že to on umí. Věříme, že máme letos velkou šanci vyhrávat závody. Za dvě sezóny v IndyCar udělal velký dojem a nepochybuji, že když povede náš tým, tak budeme silní.“
Sató už pro RLL Racing v zimě jednou testoval ve floridském Sebringu. Na oficiální testy 5-9. března 2012 v Sebringu by tým chtěl přivést dva vozy. Nejčastěji se ve spojení s místem u RLL hovoří o britském závodníkovi Jayi Howardovi. Howard startoval za tým loni v Texasu a ve spolupráci se Sam Schmidt Motorsports také v Indianapolisu. Navíc je, stejně jako Rahalův syn Graham u Chip Ganassi Racing, sponzorován společností Service Central.