Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Bobby Rahal gentlemansky přenechal motor Sarah Fisher

Bobby Rahal gentlemansky přenechal motor Sarah Fisher

Druhý vůz RLL nestihne začátek sezóny.

 Ještě před týdnem to vypadalo, že tým Sarah Fisher Harman Racing nestihne první čtyři závody sezóny, protože nebude mít k dispozici žádný motor. Chevrolet, který byl primární volbou SFHR, se rozhodl dát svůj poslední motor týmu Eda Carpentera a Honda mohla nabídnout pronájem motoru až počínaje pětistovkou v Indianapolisu. Ovšem zvrat přišel, když se Bobby Rahal a jeho stáj Rahal Letterman Lanigan Racing vzdali jedné z pronajatých pohonných jednotek právě ve prospěch Sarah Fisher a Willise Hartmana. Rahal měl s Hondou smlouvu na dva motory na celou sezónu. Jeden využije pro Takumu Satóa, ale pro druhý bude mít využití zřejmě až od Indianapolisu, protože program pro Luccu Filippiho se nepodaří do 25. března, kdy v St. Pete začne letošní sezóna, dát dohromady.
Sarah Fisher tak společně s novým spoluvlastníkem Willisem Hartmanem, který do týmu vstoupil majetkově na konci loňské sezóny a tak jej v podstatě zachránil po odchodu sponzora Dollar General, se může sezónu, kterou její tým poprvé absolvuje kompletní. Do kokpitu usedne mladý Američan Josef Newgarden, který loni vyhrál juniorskou sérii Firestone Indy Lights.
„Sarah je borec, a stejně tak všichni u Sarah Fisher Hartman Racing. Tým hodně pomohl Grahamovi, když jsme pro něj neměli program a teď jsem rád, že jim můžeme pomoci my,“ připomíná Bobby Rahal, že za Sarah Fisher Racing jeho syn Graham odjel v roce 2010 několik závodů, když ztratil místo u Newman/Haas Racing. „Jsme zklamaní, že jsme nemohli dát druhý program dohromady pro začátek sezóny, ale doufáme, že vše vyřešíme do 500 mil Indianapolis. Ale každopádně jsem rád, stejně jako spousta fanoušků, že SFHR a Josef Newgarden pojedou celou sezónu.“