Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

E. J. Viso potvrzen u KV Racing Technology

E. J. Viso potvrzen u KV Racing Technology

Venezuelan se může těšit na pátou sezónu v IndyCar.

Venezuelský závodník E. J. Viso byl dnes prostřednictvím sociálních sítí potvrzen coby pilot KV Racing Technology. Není to nikterak překvapivá zpráva, protože Viso s týmem v mimosezónním období testoval (naposledy tento víkend v Sonomě) a jeho sponzor mu nechal ušít nový overal, který předznamenal drobnou změnu na jeho voze. Místo PDVSA (Petróleos de Venezuela) se na jeho voze objeví síť čerpacích stanic Citgo, což je dceřiná společnost PDVSA soustředící se na americký trh. Viso bude řídit vůz s číslem 5.

EJ Viso debutoval v Americe v roce 2008. Nejprve měl závodit v Champ Cars za tým HVM Racing a po spojení s IndyCar se přesunul do této série. Hned ve druhém závodě v St. Petersburgu překvapil čtvrtým místem, ovšem to byl závod, který se nově přišivším týmům nadmíru povedl (Graham Rahal jej vyhrál), které ale na dlouho zůstalo jeho osobním maximem, které překonal až v roce 2010 v Iowě, kde poprvé stanul na stupních vítězů. Bude to jeho třetí sezóna za tým KV Racing Technology.

E. J. Viso při testech v Sebringu (foto: Facebook E. J. Visa) 

Viso se letos v Americe začal angažovat také jako manažer jezdců a své dva mladé chráněnce, dvacetiletého Bruna Palliho a o dva roky mladšího Diega Ferrieru přivedl do série Star Mazda k úspěšnému týmu Juncos Racing, který bude vystupovat v letošní sezóně jako "Team Viso Venezuela".

Rubens Barrichello by tento týden měl potvrdit očekávaný přestup do IndyCar. Potom budeme muset už jen čekat, jestli jezdeckou sestavu KV Racing rozšíří ještě Argentinec Esteban Guerrieri, českým fanouškům známý především díky startům za ISR Racing ve Formuli Renault 3.5 a za Charouz-Gravity Racing v Auto GP.