Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Davey Hamilton bude spoluvlastnit tým Sama Schmidta

Davey Hamilton bude spoluvlastnit tým Sama Schmidta

Pagenaud dnes vyjel ve voze sponzorovaném HP.

Velké překvapení si na první den testů nachystal tým Sam Schmidt Motorsports, tedy dnes již tým Schmidt/Hamilton Racing, Sam Schmidt totiž oznámil, že jeho bývalý rival v Indy Racing League a v roce 2001 také jezdec jeho týmu Davey Hamilton se stal spoluvlastníkem. Schmidt a Hamilton proti sobě závodili v IRL v letech 1997 – 1999 a v roce 1999 dokonce skončili za sebou v pořadí šampionátu. Tehdy již dvojnásobný vicemistr Hamilton obsadil čtvrtou příčku, Schmidt, který se v této sezóně v Las Vegas připsal své první a jediné vítězství v IRL, byl s odstupem pouhých čtyř bodů za ním na páté pozici.
Schmidtovu závodní kariéru ale na začátku ledna 2000 ukončila havárie při testech na Walt Disney World Speedway, po které zůstal paralyzovaný a upoutaný na vozík. Inspirován Frankem Williamsem založil vlastní stáj a do kokpitu usedl právě Hamilton. Jenže v pátém závodě sezóny na Texas Motor Speedway přišla havárie a vážné zranění nohy. Hamilton se do kokpitu vrátil až v roce 2007, ale od té doby nechyběl v žádné pětistovce v Indianapolisu.

„Jsem nadšený, že mohu Daveyho přivítat v týmu,“ říká Sam Schmidt. „znám Daveyho po dobu, která se zdá být věčností, a je to skvělý přítel, kterému každý věří a každý jej má rád. Je také zkušený ve všech oblastech závodění, takže bude velkým přínosem pro tým. Hlavně, znám jej jako neúnavného závodníka, který bojoval s životními výzvami na i mimo dráhu. Spojuje nás to jako nikoho na světě.“

Simon Pagenaud 5. března v Sebringu 

Ačkoliv tým zatím jen napsal, že „bude představen nový hlavní sponzor“, v Sebringu Pagenaud vyjel v modro-černo-bílém zabarvení počítačového gigantu Hewlett-Packard. HP bylo Hamiltonovým osobním sponzorem od jeho návratu v roce 2007, a když v roce 2010 měl startovat v Indianapolisu za De Ferran Dragon Racing, sponzorovalou celou sezónu druhý vůz stáje řízeným Brazilcem Matosem. Dosavadní sponzor týmu Sam Schmidt Motorsports, výrobce audiotechniky Bowers & Wilkins/Magnolia, zůstane vedlejším sponzorem. Bowers & Wilkins do IndyCar vstoupily v roce 2010, když skupina kanadských podnikatelů a Alex Tagliani založili tým FAZZT, jenže ten po první sezóně odkoupil Schmidt.
„Jsem velmi šťastný za tuto možnost se Samem,“ dodává Hamilton. „Nikdo nepracoval tvrději, aby se dostal do Victory lane, než Sam a jsem rád, že tomu mohu pomoci.“