Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Saavedra se vrací do Indy Lights, ale pojede Indy500

Saavedra se vrací do Indy Lights, ale pojede Indy500

AFS Racing a Andretti Autosport budou znovu spolupracovat.

Sebastian Saavedra se po neúplné sezóně v IndyCar u Conquest Racing vrací zpět do juniorské série Indy Light. Na teprve jednadvacetiletého kolumbijského závodníka znovu vsadí tým Garyho Petersona AFS Racing. Peterson to zkusil loni v IndyCar s Raphaelem Matosem, ale odjel jen čtyři závody. Do pětistovky v Indianapolisu se nekvalifikovali a spolupráce byla ukončena. AFS Racing absolvoval ještě šest závodů ve spolupráci se Sam Schmidt Motorsports – ve třech startoval Plowman, ve dvou Cunningham a v jednom Mutoh. Tým se vrací do Indy Lights a k úspěšnému partnerství s Andretti Autosport, které započalo v roce 2007 a vyneslo dva mistrovské tituly (Matos v roce 2008 a Hildebrand v roce 2009). Právě v roce 2009 za stáj startoval také Sebastian Saavedra a dvě vítězství mu stačila na třetí místo.
„Jsem hrdý, že mohu být opět součástí rodiny AFS a Andretti Autosport,“ říká Savedra. „Dohromady jsme zažili dobré časy a věřím, že je můžeme zase zažít. Chci poděkovat Garymu (Petersonovi) že věří v můj talent a buduje tento program. Vždycky myslel na mojí budoucnost a na budoucnost AFS Racing. Tenhle program je budován velmi rozumným způsobem a těším se, kam nás zavede. Zkušenosti, které jsem získal v IndyCar Series a ve Firestone Indy Lights v posledních třech letech mi dávají sebedůvěru a velkou chuť po vítězství.“
Saavedra bude v Indy Lights řídit vůz s číslem 27. Ale představí se také v IndyCar a to hned v pětistovce v Indianapolisu. I na jeho startu ve voze s číslem 25 sponzorovaném Petersonovou firmou Automatic Fire Sprinklers budou AFS Racing a Andretti Autosport spolupracovat. Bude to třetí vystoupení mladého Kolumbijce ve slavném závodě. V roce 2010 se zázračně kvalifikoval s týmem Bryana Herty, za který tehdy závodil v Indy Lights. Saavedra v Indianapolisu závodil v té době také v Indy Lights v závodě Freedom 100 a absolvoval oba závody během jednoho týdne. Loni se mu s týmem Conquest Racing nepovedlo kvalifikovat se.
Krom toho bude Saavedra plnit roli rezervního a testovacího jezdce pro Andretti Autosport a možná se objeví i v dalších závodech v průběhu sezóny.