Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Luca Filippi bude od Indy500 závodit v IndyCar

Luca Filippi bude od Indy500 závodit v IndyCar

Rahal Letterman Lanigan Racing od května se dvěma vozy.

Bobby Rahal může pomalu začít litovat své šlechetnosti, že týmu Sarah Fisher přenechal jeden ze svých kontraktů na motor od Hondy, protože peníze na nasazení druhého vozu pro Lucu Filippiho se podařilo sehnat. Jenže Honda dodá motor až v květnu a italský závodník sezónu začne až v květnu nováčkovským programem v Indianapolisu před samotnou kvalifikací na slavný závod. Zmešká tak čtyři závody, tři na městských okruzích a jeden na přírodním okruhu.
Loňský vicemistr GP2 a Auto GP přechází do Ameriky, když nezískal místo ve Formuli 1. Podle tiskového prohlášení jej Bobby Rahal sledoval v GP2 a byl s ním v kontaktu od podzimu: „Sleduji GP2 několik posledních let, sledoval jsem Lucův pokrok se zájem,“ říká Bobby Rahal. „Přestože vždycky neměl nejlepší vybavení, bylo jasné, že nejenže je schopný závodit na úrovni, ale také je schopný vyhrávat závody.“
Filippi závodil v GP2 od roku 2006 a odjel 107 závodů, v nichž si připsal pět vítězství (nepočítaje asijskou sérii). V posledních dvou letech závodil také v Auto GP, kde vyhrál třikrát, z toho dvakrát na Masarykově okruhu v Brně.
„Je to skvělý pocit být součástí Raha Letterman Lanigan Racing,“ říká 26letý Ital. „Pro závodníka a velkého fanouška motorsportu je úžasné mít za šéfa takovou legendu, jakou je Bobby Rahal. IndyCar Series je v Itálii opravdu populární a že se ze mě stal jezdec IndyCar, to je splněný sen.“
Od prvního závodu sezóny nastoupí za Rahal Letterman Lanigan Racing Takuma Sató, s nímž se Fiippi zná z doby, kdy testoval ve Formuli 1 pro Hondu a tým Super Aguri, za který Sató závodil.
„Znám Takumu z té doby. Vzájemně se respektujeme a myslím, že když budeme spolupracovat, můžeme pomoci Rahal Letterman Lanigan Racing dosáhnout svých cílů,“ dodává Filippi.