Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ana Beatriz bude v Sebringu testovat s Andretti Autosport

Ana Beatriz bude v Sebringu testovat s Andretti Autosport

Včera se účastnila v St. Petersburgu oficiálního fotografování.

Brazilská závodnice Ana Beatriz Caselato Gomes de Figueiredo, v Americe známá jako Ana Beatriz a v Brazílii spíše jako Bia Figueiredo, má možná ze všech jezdců, kteří v IndyCar ještě nenašli pro letošní rok místo, největší šance. Ve středu, když byla dráha ve floridském Sebringu vyhrazena pilotům Indy Lights se celé startovní pole přesunulo do nedalekého St. Petersburgu, kde už za pár týdnů sezóna začne, k oficiálnímu fotografování pro média a Beatriz, ačkoliv nemá potvrzené místo u žádného týmu, byla v St. Petersburgu také.
Pózovala na společných fotografiích s Kanaanem, Castronevesem a Barrichellem pro brazilského sponzora Apex Brazil. Poté tým Andretti Autosport prostřednictvím Twitteru oznámil, že ve čtvrtek bude Beatriz testovat v Sebringu jejich vůz. Stáj ji posadí do monopostu Jamese Hinchcliffea, už pro ní během středy připravila sedačku.
Samozřejmě to rozhodně nemusí znamenat, že Beatriz uvidíme v St. Petersburgu v kokpitu vozu Michaela Andrettiho, ačkoliv ten se netají tím, že by rád měl nadále na roštu čtyři vozy, ale že na ně nemá peníze. Za Beatrizovou v předchozích dvou sezónách stála brazilská petroleářská společnost Petroleo Ipiranga a šestadvacetiletá závodnice mohla v roce 2010 absolvovat čtyři závody v IndyCar a loni celou sezónu. Předtím strávila dva roky ve Firestone Indy Lights.
Pravděpodobněji se jeví možnost, že by Beatrizová startovala jen v některých závodech, minimálně v Sao Paulu a Indianapolisu. Sponzoři ji mohli pomoci k tomuto testu s Andretti Autosport, aby si osahala nový vůz DW-12, neboť ještě neměla možnost jej testovat.