Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ana Beatriz pojede v Sao Paulu a Indianapolisu za Andrettiho

Ana Beatriz pojede v Sao Paulu a Indianapolisu za Andrettiho

Andretti bude na jejím voze spolupracovat s Conquest Racing.

Tým Michaela Andrettiho nasadí do letošní pětistovky v Indianapolisu pět vozů. Vedle trojice pilotů (Marco Andretti, James Hinchcliffe a Ryan Hunter-Reay), která startuje normálně, se představí již ohlášený Sebastian Saavedra startující za tým v juniorské sérii Indy Lights, a dnes oznámená Ana Beatriz. Ta se kromě Indianapolisu představí i o měsíc dříve v závodě v ulicích jejího rodného Sao Paula. Na Saavedrově voze bude Andretti Autosport spolupracovat s týmem AFS Racing, tato spolupráce již ostatně funguje v Indy Lights. Vůz Any Beatriz zase obstará tým ve spolupráci s Conquest Racing.
„Jet pro Andretti Autosport je největší příležitost, jakou jsem v IndyCar kdy dostala,“ říká sedmadvacetiletá závodnice, která v IndyCar absolvovala 20 závodů za tým Dreyer & Reinbold Racing. „Jsem velmi poctěná, že mohu být v Brazílii a v Indy500 součástí Michaelova týmu. Chci poděkovat svému managementu, Andre Ribeirovi a Augosto Cesariovi, že dojednali tuto dohodu s Michaelem (Andrettim), Johnem (Lopezem) a JF (Thormannem). Jsem velmi ráda, že mě opět podpoří Ipiranga a Andrettiho tým je ta nejlepší volba. Moc se těším, až budu spolupracovat s týmem, Marcem (Andrettim), Jamesem (Hinchcliffem) a Ryanem (Hunter-Reayem)."

Ana Beatriz s týmem absolvovala předsezónní test na okruhu v Sebringu ve vypůjčeném voze od Jamese Hinchcliffea. Jejím sponzorem bude opět brazilská petroleářské společnost Ipiranga, která ji sponzorovala ve všech předešlých startech v IndyCar. V Brazílii i Indianapolisu se představí potřetí. Jako ostatní vozy Andretti Autosport i jí bude pohánět motor Chevrolet.

„Sledoval jsem „Biu“ (jak se Aně Beatriz říká v Brazílii) několik let. Byla velmi silná ve Firestone Indy Lights a její výkony tam mě ohromily,“ dodává Michael Andretti. „Tato příležitost je dobrá pro náš tým. Brazílie je důležitý a rostoucí trh pro mnoho z našich sponzorů, takže mít brazilského jezdce a Ipirangu na palubě pro nás dává smysl. Tato příležitost se pro nás naskytla docela pozdě, takže jsme vděční za operační podporu poskytnutou Conquest Racing.“
Tým Erica Bachelarta nemohl zatím nastoupit do sezóny, protože do Indianapolisu pro něj nebude k dispozici žádný motor. Bývalý belgický závodník svůj tým přesunul do American LeMans Series.