Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Dokument o zákulisí závodění v Americe dnes v 22:25 na MGM

Dokument o zákulisí závodění v Americe dnes v 22:25 na MGM

Nepřehlédněte zajímavý dokumentární film.

Nebývá vůbec časté, že bychom na tomto webu a v této rubrice upozorňovali na to, co zrovna běží na televizních obrazovkách. Nicméně pohled do televizního programu na dnešní večer mě přesvědčil o tom, že je třeba jednou udělat výjimku. V 22:25 se na kabelovém filmovém kanále MGM objeví dokumentární film Za kokpitem (The Racing Scene).
Většina fanoušků závodění se shodne, že nejlepší filmy věnující se tomuto tématu jsou Le Mans z roku 1971 a Grand Prix z roku 1966. Ve druhém jmenovaném filmu ztvárnil hlavní roli americký herec a fanoušek závodění James Garner. Garner v té době vlastnit závodní tým American International Racers a dokumentární film Za kokpitem, natočený v roce 1969, se právě činnosti AIR věnuje a slibuje divákovi, že jej vezme do zákulisí.
Režie se ujal Andy Sidaris, který měl zkušenosti z práce pro ABC Sports. Garner a jeho jezdec Scooter Patrick ve filmu hrají sami sebe. Ze závodů se můžeme těšit na offroadový závod v Mexiku, čtyřiadvacetihodinovku v Daytoně, dvanáctihodinovku v Sebringu a závody Formule A na okruhu v connecticutském Lime Rocku a kanadském St. Jovite.
Podle stanice MGM se můžeme těšit i na to, že se ve filmu objeví takové hvězdy, jako Mario Andretti či Parnelli Jones. Nemohu hodnotit kvalitu či zajímavost filmu, protože jsem jej ještě neviděl a ani nevím o nikom, kdo ano. Nicméně podle krátké ukázky a fotografií mi to přijde jako zajímavá možnost podívat se do zákulisí závodění v 60. letech a určitě jako něco, co by nemělo v televizi proběhnout bez povšimnutí.
Pro fanoušky závodění nabízí MGM od 20:00 také filmu V zajetí rychlosti s Anthony Hopkinsem. Film je životopisným příběhem Novozélanďana Burta Monroa, který překonával v americkém Utahu rychlostní rekordy. Ve stejnou dobu navíc stanice Sport 5 opakuje závod IndyCar z Alabamy z minulého týdne.