Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Dragon Racing má jen jeden motor, jezdci se musí střídat

Dragon Racing má jen jeden motor, jezdci se musí střídat

Legge pojede na oválech, Bourdais na okruzích.

Po rozchodu s Lotusem a startu obou vozů v Indianapolisu musí Jay Penske svůj tým zmenšit ze dvou na jeden vůz. Chevrolet, který jej na poslední chvíli před Indy500 zachránil dodávkou dvou motorů totiž od nedělního závodu v Detroitu může Penskemu poskytnout jen jeden motor. A tak se Katherine Legge a Sebastien Bourdais musí střídat v jednom voze, který budou sponzorovat společně jejich dosavadní sponzoři.
Bourdais měl původně chybět v závodě na oválu v Milwaukee, protože ten samý víkend bude startovat ve čtyřiadvacetihodinovce v Le Mans, Jay Penske už za něj nemusí shánět náhradu. Na oválech bude vůz řídit Legge, Bourdais jej převezme na městských a přírodních okruzích, podobně jako se v loni dělil o vůz s Alexem Lloydem u Dale Coyne Racing.
Jelikož Penske zatím údajně nepropustil nikoho z mechaniků a zachoval si dostatečné kapacity pro oba vozy, můžou fanoušci Katherine Legge a Sebastiena Bourdaise doufat, že Chevrolet v průběhu sezóny rozšíří své kapacity natolik, aby mohl motory zásobovat oba vozy.