Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Studenti chtějí protestovat při Velké ceně Kanady

Studenti chtějí protestovat při Velké ceně Kanady

Jejich plánem je paralyzovat dopravu na okruh.

Studenti z Montréalu mají v plánu narušit Velkou cenu Kanady, v den závodu chtějí totiž protestovat kvůli neúspěšným jednáním s vládou ohledně zvyšování školného.

Protesty, které dosud proběhly v ulicích quebecké metropole, byly z většiny poklidné, ačkoliv policie minulý týden stovku studentů zatkla za násilnosti.

Nyní se studenti pomocí Facebooku domlouvají na další protest, který má proběhnout příští neděli, v den závodu. Studenti plánují ve smluvenou dobu vyrazit metrem směrem k okruhu, na který vede pouze jediná stanice.

Protest se přitom veřejně prezentuje jako experiment "snažící se zjistit, kolik lidí se vejde do metra" v 10:30, nejrušnější dobu pro návštěvníky snažící se dostat na okruh.

Vzhledem k tomu, že se okruh Gillese Villeneuva nachází na ostrově, očekává se, že 90% diváků využije ke své cestě právě metro, protest by tak mohl mít velký vliv na samotný podnik.

Promotér okruhu, Francois Dumontier, však ujišťuje, že se již pracuje na alternativních plánech.

"Neprozradíme žádné podrobnosti, ale už máme poměrně propracovaný plán, jelikož je náš podnik mezinárodním podnikem," řekl Dumontier v rozhovoru pro La Presse. "Zvýšili jsme tedy ostrahu, přezkoumali některé body, které mohly být náchylnější a v posledních týdnech úzce spolupracujeme s policií.

Jsme připraveni na řadu alternativ. Chceme ochránit slavnostní charakter velké ceny. Tohle je oslava a my chceme, aby si naše klientela velkou cenu užila."