Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Dixon dostal penalizaci neprávem, restart neulil

Dixon dostal penalizaci neprávem, restart neulil

Sportovní ředitel Beaux Barfield se jemu i týmu omluvil.

Scott Dixon byl během závodu na oválu v Milwaukee penalizován za ulitý start v 123. kole. Jak ale ukázal pozávodní rozbor, Dixon se předjetí EJ Visa před protnutím startovní čáry, za což jej sportovní ředitel INDYCAR Beaux Barfield následně nechal projet pit lane, nedopustil. Na ředitelství závodu selhala technika, Barfield udělil penalizaci na základě záznamu nepovedeného restartu, který proběhl o kolo dříve.
„Hodiny byly o 36 vteřin pozadu, ale bylo to synchronizováno přesně na ten nepovedený restart a ten jsme my viděli,“ vysvětluje Barfield, že při udělení penalizace sledoval kolo starý záznam. „Byla to spíše technická závada než lidská chyba, ale je to moje chyba. Beru na sebe vinu. Scott (Dixon), Chip (Ganassi) a Mike (Hull, závodní stratég Scotta Dixona) byli neuvěřitelně chápaví, během našeho desetiminutového rozhovoru po závodě. A já bych naprosto chápal, kdyby mě zmlátili. To, co se stalo, nám rozhodně nepomohlo, ale slibuji, že už se to nestane.“
Dixon se během víkendu musel potýkat už s druhou penalizací, tu první dostal před závodem, protože při havárii v Texasu poškodil motor a tým mu musel dát nový. Proto Dixon startoval až z 21. místa. Než jej Barfield penalizoval, propracoval se na třetí příčku. Závod dokončil jedenáctý. Před závodem figuroval Dixon v šampionátu na druhé příčce. Lídr Will Power sice skončil v Milwaukee až o pozici za Dixonem a Novozélanďan tak jeho náskok o jeden bod stáhl, ale na druhé místo se díky bronzovému umístění v Milwaukee dostal James Hinchcliffe.