Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Tomczyk lituje ztráty vedení v posledním kole závodu

Tomczyk lituje ztráty vedení v posledním kole závodu

"Je to ta nejhorší věc, která se může stát."

Šampion DTM Martin Tomczyk přiznal, že způsob, jakým bránil svou první pozici v posledním kole závodu na Norisringu, byl "nejhorší možnou věci, kterou mohl udělat."

30letý Němec vévodil poli více než 60 kol, když využil zmatků v první zatáčce a následně mu do karet zahrál problém Ralfa Schumachera s elektronikou jeho vozu.

V poslední čtvrtině závodu ovšem o sobě dal naplno vědět trojnásobný vítěz z ulic Norimberka Jamie Green, který si nejdříve poradil s Brunem Spenglerem, a v úplně poslední zatáčce okruhu také s Tomczykem.

Tomczyk, který by tím získal své první vítězství v barvách BMW, a dovezl by premiérový triumf i týmu RMG, řekl, že ztráta vedení v poslední zatáčce byl strašný pocit.

"Je to taková smůla vést závod do 75. kola a pak přijít o vedení v poslední zatáčce,"
řekl. "V těchto podmínkách jedete tolik kol a plně se přitom soustředíte, a pak to v závěru ztratíte... Je to ta nejhorší věc, která se může stát."

Tomczyk také řekl, že kdyby věděl, že se jedná o poslední kolo závodu, nedal by svou pozici Greenovi tak lacino.

Závod se měl původně jet na 82 kol, ovšem kvůli silnému dešti a safety caru, který na několik kol vyjel, přišel ke slovu časový limit 75 minut.

Green proťal po 78 kolech cílovou pásku pouhých 0,005 sekundy po vypršení času. Tomczyk přitom spolu se svým týmem spoléhal na to, že se pojede ještě jedno kolo.

"Kdybych věděl, že jsme byli v posledním kole, bránil bych svou pozici před Jamiem tvrději," dodal Tomczyk. "Dostal jsem od týmu rozdílné informace. Tabule na boxové zídce ukazovala 11 kol do cíle, zatímco přes rádio to bylo 5 kol, ve skutečnosti ale byla čtyři kola..."

Tomczykovi nyní patří čtvrté místo v průběžném hodnocení, když na třetího Spenglera, který je nejlépe umístěným jezdcem BMW, ztrácí pouhé čtyři body.