Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Šéf týmu Phoenix si myslí, že A5 je připraveno vyhrávat

Šéf týmu Phoenix si myslí, že A5 je připraveno vyhrávat

Audi stále čeká na první letošní vítězství v DTM.

Letošní model Audi A5 DTM je již dost rychlý na to, aby mohl při čtvrtém letošním podniku německé závodní série na Spielbergu automobilce z Ingolstadtu první letošní vítězství. To je názor šéfa týmu Phoenix Ernsta Mosera.

V jeho barvách loni získal Martin Tomczyk svůj první titul v DTM. Němec v loňském roce rovněž ukončil desetileté čekání týmu na vítězství v Rakousku.

Moser věří, že jeho jezdci Mike Rockenfeller a Miguel Molina nyní mají potřebnou techniku k tomu, aby zopakovali výkon ze závodu na Brands Hatch před dvěma týdny, kdy dojel Rockenfeller na třetím místě.

"Po třetím místě z Brands Hatch a vítězství ve 24 h Nürburgringu (o stejném víkendu), je motivace v týmu taková, že chceme na Spielbergu získat pro Audi první letošní triumf," řekl Moser.

Auto na to má předpoklady. S naší rychlostí a energií je všechno možné.

Na Spielberg máme velmi hezké vzpomínky. Loni jsme zde vybojovali naše první vítězství v DTM s Audi a to bylo základem pro výhru v celém šampionátu."


Také další jezdec Audi Mattias Ekström, jezdící v barvách týmu Abt Sportsline, je přesvědčen, že po nepříliš dobrých výkonech v uplynulých dvou podnicích půjde výkonnostní křivka opět vzhůru a naváže tak na pódiové umístění z úvodního závodu na Hockenheimu.

"Loni jsem v Rakousku zažil svůj nejhorší závod v kariéře," řekl dvojnásobný šampion DTM.

"Alespoň jsem si jistý, že se věci mohou jen zlepšit. Analyzovali jsme data, abychom zjistili, kde se můžeme zlepšit, abychom konečně znovu bojovali o velký bodový příděl."

Ekström je nejlépe umístěným jezdcem Audi v průběžném hodnocení, když je 33 bodů za vedoucím Garym Paffettem. Brit měl výborný vstup do sezóny, když v prvních třech závodech dosáhl dvou vítězství a jednoho druhého místa. Další jezdec Audi následuje hned na čtvrtém místě, kde je Rockenfeller.