Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ullrich: Ekström měl u Audi vždy jistotu

Ullrich: Ekström měl u Audi vždy jistotu

Švéd bude v DTM za s A5 závodit i příští rok.

Dvojnásobný šampion DTM Mattias Ekström podle šéfa oddělení motorsportu Audi Dr. Wolfganga Ullricha nikdy nebyl v ohrožení, že by odešel z týmu.

Švéd, který skončil v letošním ročníku německého mistrovství cestovních vozů na šesté pozici, byl spojován s přestupy jak do BMW, tak do Mercedesu. Nyní ovšem byl potvrzen pro příští sezónu jako člen sestavy Audi.

Otazníky se vznášely také nad přestupem dalšího držitele dvou titulů DTM (v letech 2008 a 2009) Tima Scheidera. Také Němec byl však potvrzen pro příští rok.

"Mattias a Timo s námi budou v příštím roce," řekl Ullrich. "Objevilo se kolem toho hodně spekulací, oba však mají dlouhodobé smlouvy, takže pro diskuze nikdy nebyl prostor."

V modelu A5 se však v DTM již příští rok neobjeví Španěl Miguel Molina.

"Miguel opustí tým. Jsem si jistý, že se pro něj najde jiná možnost udělat kariéru v motorsportu a my mu poskytneme veškerou podporu."

V DTM příští rok nebude závodit už ani Rahel Frey, u které se však očekává, že se objeví v šampionátu GT3 s vozem Audi R8 LMS.

V sestavě, kterou po příchodu z Mercedesu obohatí Jamie Green, však stále zůstává jedno z osmi míst volné.

Mezi vážnými kandidáty jsou pilot sportovních vozů James Rossiter a Švýcar Nico Müller, který závodí ve Formuli Renault 3.5. Oba před nedávnem vůz DTM Audi testovali.