Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Ekström vítězem nedělního klání v souboji jednotlivců

Ekström vítězem nedělního klání v souboji jednotlivců

DTM, Olympijský stadion Mnichov - neděle

Mattias Ekström se stal celkovým vítězem souboje jednotlivců v nebodovaném podniku DTM na Olympijském stadionu v Mnichově, když ve finále porazil Jamieho Greena.

Do vyřazovacích bojů postoupilo šestnáct jezdců. Jelikož je ale letošní pole DTM složeno z 22 pilotů, někteří museli o svou účast ještě bojovat. O překvapení se v této "kvalifikaci" postaral Robert Wickens, který do samotného klání nepustil dvojnásobného šampiona DTM Tima Scheidera.

Ovšem to bylo ze strany Kanaďana vše. V osmifinále totiž narazil na loňského vítěze DTM Martina Tomczyka, který si s nováčkem poradil.

Němcova dnešní pouť ovšem skončila již v dalším kole v souboji s pozdějším vítězem Ekströmem. Před Tomczykem si Švéd poradil s Američanem Joeyem Handem, který, stejně jako Wickens a čtyři další, postoupil do samotné soutěže až po rozstřelu.

V semifinále se Ekström potkal s vedoucím mužem průběžného pořadí Garym Paffettem na mercedesu, jenže ani ten trojnásobného vítěze Závodu šampionů nedokázal v jeho spanilé jízdě zastavit.

Přesto neprošel dnešními boji 34letý jezdec Audi bez prohry. V první finálové jízdě totiž zaváhali jeho mechanici při povinných zastávkách, čehož Green naplno využil a vyhrál. V následujících dvou jízdách si ovšem Ekström již nic nenechal vzít a zajistil Audi vitězství také ve druhém ročníku tohoto pro diváky prestižního podniku.

Cesta Jamieho Greena začala u Filipeho Albuquerqua. Ve čtvrtfinále si pak čtyřnásobný vítěz závodu na Norisringu poradil s Mikem Rockenfellerem, po kterém si připsal také skalp v podobě loňského finalisty mnichovského klání Bruna Spenglera z BMW.

Překvapivě brzy, již v prvním kole, skončil loňský vítěz této exhibice Edoardo Mortara, který nestačil na ex-pilota Formule 1 Davida Coultharda.

Na piloty DTM nyní čeká dlouhá letní přestávka, kterou 19. srpna ukončí závod na Nürburgringu.