Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ekström i Scheider zůstávají v sestavě Audi

Ekström i Scheider zůstávají v sestavě Audi

V DTM bude i nadále letošní šampion Rockenfeller.

Audi potvrdilo, že ve své sestavě pro příští ročník DTM bude i nadále mít bývalé šampiony série Mattiase Ekströma, Tima Scheidera a Mika Rockenfellera.

Švéd je součástí programu Audi od roku 2001. V letech 2004 a 2007 přitom dosáhl na titul šampiona německé série.

Scheider, který předtím, než začal v roce 2006 závodit s Audi, působil v DTM pět let u Opelu, vybojoval tituly v letech 2008 a 2009.

Šéf programu Audi v DTM Dieter Gass řekl, že je pro tým důležité, že v něm jsou tři bývalí šampioni.

"Ekström, Rockenfeller a Scheider jsou tři důležité pilíře v projektu obhajoby titulu," řekl.

"Vzhledem k tomu, že naši dva konkurenti nenechávají pro příští sezónu, kdy s námi budou bojovat o titul, kámen na kameni, musíme i my mít na tuto bitvu silnou jezdeckou sestavu.

Mít v týmu tři piloty, kteří vědí, jak triumfovat v DTM, nám dává dobrý pocit. Také zbylých pět kokpitů bude zaplněno silnými jezdci."


V sestavě Audi pro DTM se očekávaly jisté změny vzhledem k oznámení Allana McNishe ukončit aktivní kariéru. Skot byl po dlouhá léta členem programu Audi ve vytrvalostních závodech a jeho odchod může mít za následek dominový efekt v sestavách Audi v dalších šampionátech.

Šéf oddělení motorsportu Audi Dr. Wolfgang Ullrich se začátkem týdne nechal slyšet, že McNishovo rozhodnutí může být důvodem lehkého zdržení v oznámení jezdecké sestavy Audi v DTM.

"Toto rozhodnutí se dotýká také DTM a my nemáme dostatek času na to, abychom to pořádně vyřešili," řekl Ullrich.

V letošní sezóně za volanty Audi RS5 závodili ještě Jamie Green, Filipe Albuquerque, Edoardo Mortara, Miguel Molina a Adrien Tambay.

Co se konkurentů Audi týče, tak Mercedes-Benz zatím oznámil jen prodloužení smlouvy s Garym Paffettem, zatímco u BMW Andyho Priaulxe a Dirka Wernera, kteří odcházejí do závodů GT vozů, nahradí António Félix da Costa a Maxime Martin.