Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ekström byl vyloučen za porušení pravidla parc fermé

Ekström byl vyloučen za porušení pravidla parc fermé

Ze svého prvního vítězství se tak raduje Wickens.

Mattias Ekström přišel o své vítězství v závodě DTM na městské trati na Norisringu, když byl diskvalifikován kvůli porušení pravidla parc fermé. Na své první vítězství v DTM tak dodatečně dosáhl Robert Wickens.

Podle sportovních komisařů se Švéd, který včera slavil 35. narozeniny, provinil tím, že si nalil v prostorách parc fermé do kapes vodu. Audi se však proti trestu odvolalo a výsledky proto zatím nelze považovat za oficiální.

Švédova peněženka navíc bude o 1000 Euro chudší, jelikož dostal pokutu za to, že po skončení závodu nenasadil volant ve svém voze zpět.

Ze svého premiérového vítězství v DTM se tak raduje Wickens. Na druhou pozici se ve výsledcích posunul Chrisritan Vietoris před třetím Danielem Juncadellou, pro kterého jsou to první stupně vítězů.

Letos vůbec poprvé tak Mercedes-Benz obsadil kompletně stupně vítězů a vzhledem k tomu, že ani Wickens letos ještě nevyhrál, dočkali se diváci v pátém závodě pátého vítěze.

Trest dostali také Gary Paffett a Edoardo Mortara za svou vzájemnou kolizi v závěru závodu. Oba mají penalizaci odsunu o pět míst na startu s odkladem na následující dva závody v Moskvě a na Nürburgringu.