Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Félix da Costa a Martin budou závodit za BMW v DTM

Félix da Costa a Martin budou závodit za BMW v DTM

Z DTM naopak odcházejí Priaulx a Werner.

António Félix da Costa a pilot GT vozů Maxime Martin budou v roce 2014 závodit za BMW v šampionátu DTM.

Místa v sestavě jim uvolní Brit Andy Priaulx, který odchází do nového šampionátu United SportsCar Championship, ve kterém bude mít BMW rovněž své zastoupení. Druhým jezdcem, který se s DTM loučí, je Dirk Werner. Němec přechází do závodů GT vozů.

Šéf oddělení motorsportu BMW Jens Marquardt řekl, že Da Costa si místo v sestavě zajistil na základě své výkonnosti v testu, kterého se zúčastnil v tomto týdnu.

"António Félix da Costa nás během testů s BMW M3 DTM a svými úspěchy ze závodů monopostů skutečně přesvědčil o tom, jak talentovaným jezdcem je," řekl Marquardt. "Těším se na to, až budu v DTM sledovat jeho další vývoj."

Da Costa byl často spojován se sedačkou u týmu Toro Rosso ve Formuli 1. Tu nakonec získal Rus Daniil Kvjat, zatímco Portugalec bude kromě svého působení v DTM v příští sezóně také rezervním jezdcem Red Bullu.

"Je to pro mě pocta závodit za tak velkou automobilku jako je BMW," řekl Da Costa. "Přechod z monopostů do cestovních vozů je nová zkušenost, auta jsou ale skvělá na řízení."

Martin byl letos testovacím jezdcem BMW v DTM. Kromě toho také závodil za mnichovskou automobilku v jejím programu v závodech American Le Mans Series a Blancpain Endurance Series.

"Mým cílem bylo využít toho roku, co jsem byl vývojovým a testovacím jezdcem, abych se posunul do sedačky v DTM," řekl Martin. "Jsem velmi hrdý, že jsem tohoto cíle dosáhl."

BMW však zatím neoznámilo jezdecké rozložení pro své týmy v DTM. Není proto jasné, zda Da Costa s Martinem obsadí volné sedačky v týmech RMG a Schnitzer, které patřily Priaulxovi a Wernerovi.

Priaulx a Werner v DTM strávili poslední dvě sezóny, ovšem bez výraznějšího úspěchu.

Werner se nyní zaměří na program vytrvalostních závodů včetně čtyřiadvacetihodinovky na Nürburgringu. Trojnásobný mistr světa cestovních vozů WTCC Priaulx pak bude závodit za oceánem v novém šampionátu USCR za tým Rahal Letterman Lanigan.

"BMW Motorsport je zapojen do řady závodních projektů, a hranice mezi těmito projekty nejsou nějak stanoveny," dodal Marquardt.

"Přesun Andyho Priaulxe a Dirka Wernera nám umožňuje dále zlepšovat naše zapojení v Severní Americe a vytrvalostních závodech.

Oba jezdci budou díky svým bohatým zkušenostem cennými členy svých nových týmů."