Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Félix da Costa bude testovat vůz BMW DTM

Félix da Costa bude testovat vůz BMW DTM

O víkendu se zúčastní testu nováčků.

Člen juniorského programu Red Bullu Antonio Félix da Costa v rámci testu nováčků bude o tomto víkendu pro BMW testovat vůz DTM.

Portugalec, který obsadil třetí pozici v letošním ročníku Světové série Formule Renault 3.5, prohrál souboj s Daniilem Kvjatem o sedačku v týmu Toro Rosso ve Formuli 1 pro příští rok. Red Bull však podle svých slov bude i nadále jeho kariéru podporovat.

Red Bull chce, aby pro něj Félix da Costa odváděl práci na simulátoru. Další rok ve Formuli Renault 3.5, stejně jako například přestup do GP2, jsou proto nepravděpodobné, jelikož podle Red Bullu by se Portugalec měl účastnit také víkendů Formule 1.

Red Bull však i nadále chce, aby Portugalec jako pilot rostl v nějaké "profesionální" závodní sérii. DTM by tento požadavek splňovalo.

Šéf oddělení motorsportu BMW Jens Marquardt řekl, že automobilka začne testovat svůj nový model M4 "v nadcházejícím týdnu" a oznámil také, že Félix da Costa a Jens Klingmann se v neděli zúčastní nováčkovského testu.

Klingmann je šampionem Německého šampionátu Formule BMW z roku 2007. Od roku 2010 byl pak v Německu pravidelným účastníkem závodů GT vozů.