Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

DTM pro mě není provizorní řešení, říká Da Costa

DTM pro mě není provizorní řešení, říká Da Costa

Portugalec bude v příští sezóně závodit s BMW M4 DTM.

António Félix da Costa se nechal slyšet, že angažmá v DTM pro něj není v kariéře nouzovým řešením poté, co nezískal pro rok 2014 místo ve Formuli 1.

Portugalec byl kandidátem na místo ve Formuli 1 u týmu Toro Rosso, které nakonec získal Daniil Kvjat. Da Costa však i nadále zůstává chráněncem Red Bullu a v příští sezóně bude s BMW závodit v šampionátu DTM.

22letý pilot přitom stále pomýšlí na Formulí 1. Na druhou stranu by si ale rád prožil dlouhou kariéru také v DTM.

"Když jsem zjistil, že nepůjdu do F1, bylo to velké zklamání," řekl da Costa. "Nyní mám před sebou ale skvělou budoucnost.

Na jednu stranu mám kontrakt s tak velkou automobilkou jako BMW, což je skvělé. Na straně druhé jsem stále testovacím a rezervním pilotem Red Bullu ve F1.

Pokud tedy z Formule 1 něco přijde, pak jsem v ideální pozici, abych to získal, když ale nepřijde, pak to vidím tak, že v DTM budu závodit po mnoho let. V současné chvíli při pohledu do vzdálenější budoucnosti nemohu být šťastnější.

Byl jsem překvapen tím, jak tým DTM funguje, obzvlášť BMW, jelikož se chovají jako ve F1.

DTM mi jako jezdci nabídne nové věci k naučení, takže se jako pilot budu moci vyvíjet, a ta série je tak konkurenceschopná, že musíte být neustále na limitu."


Da Costa také dodal, že má smlouvu přímo s BMW. Red Bull mu v tomto případě jen připravil příležitost pro test s automobilkou.

"Musím poděkovat Red Bullu, který vynaložil obrovské úsilí," dodal.

"Red Bull se o všechno postaral, a pak mi zatelefonovali (ohledně testu), takže musím být velmi spokojen.

Moje smlouva je s BMW, Red Bull mi jen připravil příležitost. Chovali se jako můj management, což oni vlastně jsou, a já jsem jim za to vděčný."