Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

De Villota ve stabilním, ale stále kritickém stavu

De Villota ve stabilním, ale stále kritickém stavu

Z nemocnice zatím nepřicházejí podrobnější informace.

María de Villota zůstává dva dny po své havárii v testech týmu Marussia na letišti v Duxfordu v kritickém, ale stabilizovaném stavu. Lékaři však stále nejsou schopni podat bližší informace.

Rodina španělské pilotky prostřednictvím tiskové zprávy týmu Marussia sdělila, že povzbuzením pro ni je alespoň fakt, že od její středeční operace zůstává de Villotin stav stabilní.

De Villota utrpěla vážná zranění při nárazu do nákladové rampy týmového tahače, nehoda ji totiž připravila o pravé oko.

"María zůstává v nemocnici v Addenbrooke v kritickém, ale stabilním stavu," uvedla Maríina sestra Isabel. "Zatímco v tuto chvíli nemáme žádné další zprávy, nějaké povzbuzení nám dává fakt, že Maríin stav zůstává od nehody stabilní, zejména první noc po dlouhém chirurgickém zákroku, který včera podstoupila.

My, rodina, se tu na Maríině straně navzájem podporujeme a velký klid nám dodává pozoruhodná lékařská péče, které se jí dostává.

Zůstáváme optimističtí a to z nemalé části díky ohromného projevu lásky a podpory pro Maríu ze všech koutů světa. Také bychom rádi poděkovali všem v týmu Marussia F1 za všechnu péči a pozornost, kterou nám za poslední dny prokázali."

Situace Maríi de Villoty zasáhla také řadu pilotů F1. Felipe Massa, který si v roce 2009 také prošel vážnými poraněními hlavy, se nechal slyšet, že by se Mezinárodní automobilová federace měla zajímat o to, zda je možné podobným situacím předcházet.

"Má mou stoprocentní podporu, protože jsem byl v podobné situaci," řekl Massa. "Díky bohu se mi nic nestalo, ale viděli jsme, že jí se stala vážná věc a zřejmě přišla o jedno oko. To je samozřejmě velká věc.

Doufám, že bude všechno v pořádku a ona bude moc žít svůj život nejlepším možným způsobem, jaký si zaslouží. Popravdě je hodně těžké říct, co přesně se vlastně stalo, já zatím nevím, co se jí stalo. Jediné, co vím, je, že jezdila na letišti a měla problém s tahačem a to není normální mít ve Formuli 1 takovou nehodu.

V mém případě šlo o něco, co letělo po trati a trefilo mě, ale to bylo z jiného vozu, to je něco úplně jiného. Musíme pochopit, co se stalo, to je to nejdůležitější, a FIA to také musí zjistit, aby zařídila všechny potřebné testy a všechny podmínky pro maximální bezpečnost, kterou potřebujeme."